Events

Uit dit dossier
Event NEPLUVI in teken van koken met minder bekende kipdelen

Event NEPLUVI in teken van koken met minder bekende kipdelen

Op 17 november organiseerde NEPLUVI, de Vereniging voor de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie, het evenement ‘Kip uit Europa: Vierkantsverwaarding’. De middag stond in het teken van koken met minder bekende delen van de kip en voorbeelden uit keten om te laten zien dat van kip niets verspild wordt.

Stoofathon Bord Bia

Stoofathon Bord Bia

Bord Bia, de Irish Food Board organiseerde 14 oktober een Stoofathon. Het resulaat waren een Aziatische runderstoof, een zomerse sukade, frisse kokoscurry en meer stoofgerechten met wereldse smaken.

Verpakkingsbeurs Empack organiseert webinar over nieuwe regels wegwerpplastics

Verpakkingsbeurs Empack organiseert webinar over nieuwe regels wegwerpplastics

Vanaf 3 juli geldt er in de EU een verbod op bepaalde Single Use Plastics (SUP). Daarom organiseert Verpakkingsbeurs Empack op 30 juni om 11.00 een webinar over de nieuwe wetgeving en wat dit betekent voor verpakkende bedrijven, verpakkingsproducenten, instanties en consumenten.

Vegetarisch vlees uit de 3D-printer

Vegetarisch vlees uit de 3D-printer

Hoe voldoen we in de toekomst aan de alsmaar groeiende vraag naar vlees? Wereldwijd stellen wetenschappers dat we op zoek moeten naar alternatieve eiwitbronnen. Tijdens de online conferentie Science and Technology for Meat Analogues deelden wetenschappers hun inzichten, met uiteenlopende manieren om vleesvervangers te verbeteren.

FIA organiseert online kenniscafé over smaak en gezondheid

FIA organiseert online kenniscafé over smaak en gezondheid

Dinsdag 9 maart organiseert de Food Innovation Academy (FIA) het online kenniscafé VIA FIA met de titel Over smaak en gezondheid valt (niet) te twisten. De sprekers zijn topkok Peter Klosse en meester patissier Hidde de Brabander.