Hygiëne

Uit dit dossier
Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Voor de bereiding van kip wast meer dan een kwart van de Nederlanders het rauwe vlees eerst onder de kraan. Dat is geen goed idee blijkt uit nieuw onderzoek van het Voedingscentrum. Hierdoor kunnen bacteriën op de kip zich juist door de keuken verspreiden.

Aan de slag met de  nieuwe hygiënecode

Aan de slag met de nieuwe hygiënecode

Vanaf oktober 2021 is de nieuwe hygiënecode voor slagersbedrijven verplicht. Op het eerste gezicht ziet de code er eenvoudig uit, maar als je goed leest zie je dat er veel nieuwe eisen zijn bijgekomen. Een inhaalslag om bij te blijven in een snelgroeiende sector.

Lancering Hygiënespecial 2021 online magazine

Lancering Hygiënespecial 2021 online magazine

De Hygiënespecial van 2021 is nu te lezen als online magazine. Het blad staat wederom vól met hygiënenieuws uit alle food branches, van vlees tot ijs, met zowel inzichten uit de wetenschap als aandacht voor diverse bedrijven.

Minister keurt nieuwe hygiënecode slagers- en poeliersbedrijf goed

Minister keurt nieuwe hygiënecode slagers- en poeliersbedrijf goed

De minister van Medische Zorg heeft de nieuwe Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf goedgekeurd. Leden van KNS en de Poeliersbond ontvangen deze code in maart.

KNS geeft tips om ongedierte in de slagerij te voorkomen

KNS geeft tips om ongedierte in de slagerij te voorkomen

RTL Nieuws meldde afgelopen weekend dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bij tientallen bakkers, slagers en vishandels uitwerpselen en ongedierte had aangetroffen. In reactie daarop geeft Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) tips voor preventie.