Hygiëne

Uit dit dossier
Tips voor hygiënisch werken in de coronacrisis

Tips voor hygiënisch werken in de coronacrisis

Harry van Etten van SVVW en Alfons van Leeuwen van FoodBase hebben de handen ineen geslagen om ondernemers binnen de voedingsindustrie te helpen bij hygiënevraagstukken rondom corona. Want hygiënisch werken is juist nu van allerhoogste prioriteit. Ondanks de hectiek willen we je graag helpen met de onderstaande tips. Voor je eigen veiligheid en die...

Hygiënespecial 2020

Hygiënespecial 2020

Binnenkort komt EVMI weer met een gloednieuwe Hygiënespecial. Daarin leest u over voorschriften, onderzoek en techniek op het gebied van hygiëne, maar ook over houdbaarheid, verontreiniging en allergenen.

Regering kondigt nieuwe maatregelen tegen het coronavirus aan

Regering kondigt nieuwe maatregelen tegen het coronavirus aan

Dondagmiddag 12 maart kondigde premier Rutte nieuwe maatregelen aan tegen het snel verspreidende coronavirus. De regering komt met de nieuwe maatregelen omdat bij verschillende patienten de bron van besmetting onduidelijk is. Dit duidt op een mogelijke kanteling in de situatie.

Wat kun je doen tegen de verspreiding van het coronavirus?

Wat kun je doen tegen de verspreiding van het coronavirus?

Het coronavirus verspreidt zich over de wereld en heeft inmiddels ook Nederland bereikt. Gisteren, 27 februari, maakte minister Bruno Bruins dit bekend tijdens een tv-uitzending over het virus op NPO1. Hoe kun je verspreiding van het virus voorkomen? Het sleutelwoord is handen wassen.

Drie doden door listeria in vleeswaren

Drie doden door listeria in vleeswaren

Voor het eerst is door het in kaart brengen van DNA-gegevens de bron van een Nederlandse listeria-uitbraak opgespoord. Het RIVM en de NVWA brachten twintig besmettingen in de afgelopen twee jaar met elkaar in verband en identificeerde vleesverwerkingsbedrijf Offerman als bron van de bacterie. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)...