Hygiëne

Uit dit dossier
Gemak zonder risico

Gemak zonder risico

Tegenwoordig staat bij de consument gemak voorop en als ambachtelijke slager speelt u daar natuurlijk handig op in. Dagelijks maakt en verstrekt u bijna hapklare gerechten. Heerlijke gemarineerde stukken vlees die met bakje en al in een voorverwarmde oven gaan en na 20 minuten klaar zijn met een knapperig korstje kaas erover. U maakt het nog net niet...

Temperatuurbewakingssystemen

Temperatuurbewakingssystemen

Ze zijn niet meer weg te denken: temperatuurbewakingssystemen. Ze worden verkocht als hét systeem waarmee u als ondernemer alles onder controle kunt hebben, zonder u ergens zorgen over te hoeven maken. Wij zijn niet in de positie om daar iets van te vinden maar maken ons daar wel zorgen over. Waarom? Een kleine greep uit de vragen die wij...

NVWA: beter dierenwelzijn en slechtere hygiëne in pluimveeslachthuizen

NVWA: beter dierenwelzijn en slechtere hygiëne in pluimveeslachthuizen

Grote pluimveeslachthuizen zijn beter gaan scoren op dierenwelzijn, maar zijn de hygiëneregels minder goed gaan naleven. Dat blijkt uit de naleefmonitor pluimveeslachthuizen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De regels voor dierenwelzijn worden over het algemeen goed nageleefd, concludeert de NVWA. Maar op hygienisch gebied...

Canadese wetenschappers voorspellen toename campylobacter op vlees in 2080

Canadese wetenschappers voorspellen toename campylobacter op vlees in 2080

Canadese wetenschappers voorspellen een verdubbeling van het aantal Campylobacter-besmettingen tegen 2080. Oorzaak: klimaatverandering.  Campylobacter, een ziekmaker die in vlees voorkomt, veroorzaakt wereldwijd de meeste voedselinfecties. Hoe de bacterie zich verspreidt, is nog altijd onvoldoende duidelijk. De Canadezen ontdekten dat...

Betere hygiëne in slachthuizen

Betere hygiëne in slachthuizen

De NVWA-naleefmonitor voor slachthuizen moest vooruitgang brengen bij de door schandalen geplaagde vleessector. De hygiëne in de roodvleesbranche is sindsdien op veel punten verbeterd. Aandachtspunten zijn vervuilde karkassen en verontreinigde veevervoermiddelen.