Hygiëne

Uit dit dossier
Nieuw voedselveiligheidsinstituut van start

Nieuw voedselveiligheidsinstituut van start

Maandag 3 juni was de officiële opening van het nieuwe instituut Wageningen Food Safety Research, dat op 1 juni 2019 officieel van start ging. Wageningen Food Safety Research (WFSR) is het nieuwe instituut voor voedselveiligheid in Nederland.

Fabrikanten zoeken de randen op

Fabrikanten zoeken de randen op

Voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer denkt dat de dreiging voor de voedselveiligheid groeit. “Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel stelt dat er geen verband bestaat tussen prijsdruk en voedselveiligheid. Ik constateer het tegenovergestelde: fabrikanten zoeken de randen op.”

Hygiëne roodvleessector verbetert

Hygiëne roodvleessector verbetert

De NVWA Naleefmonitor voor slachthuizen moest vooruitgang brengen bij de door schandalen geplaagde vleessector. De hygiëne in de roodvleesbranche blijkt sinds de uitvoering op veel punten verbeterd.

Betere hygiëne in slachthuizen

Betere hygiëne in slachthuizen

De NVWA-naleefmonitor voor slachthuizen moest vooruitgang brengen bij de door schandalen geplaagde vleessector. De hygiëne in de roodvleesbranche is sindsdien op veel punten verbeterd. Aandachtspunten zijn vervuilde karkassen en verontreinigde veevervoermiddelen.

Canadese wetenschappers voorspellen toename campylobacter op vlees in 2080

Canadese wetenschappers voorspellen toename campylobacter op vlees in 2080

Canadese wetenschappers voorspellen een verdubbeling van het aantal Campylobacter-besmettingen tegen 2080. Oorzaak: klimaatverandering.  Campylobacter, een ziekmaker die in vlees voorkomt, veroorzaakt wereldwijd de meeste voedselinfecties. Hoe de bacterie zich verspreidt, is nog altijd onvoldoende duidelijk. De Canadezen ontdekten dat...