Industrie

Uit dit dossier
Nieuwe productielocatie pluimveeverwerker Remkes

Nieuwe productielocatie pluimveeverwerker Remkes

Pluimveeverwerker Remkes heeft een nieuwe productielocatie in Epe. In de kokerij wordt kippenvlees gegaard en verwerkt tot producten voor gebruik in onder andere soepen, sauzen, maaltijden en salades. De productiecapaciteit is 26.000 ton per jaar.

Peter Broeckx nieuw lid raad van commissarissen Vion

Peter Broeckx nieuw lid raad van commissarissen Vion

Peter Broeckx maakt per 18 maart 2021 deel uit van de raad van commissarissen van Vion. Ton van der Laan trad op dezelfde datum terug, nadat zijn tweede termijn was beëindigd. Dat maakte Vion op 2 april bekend.

Vleesbranche volop in beweging

Vleesbranche volop in beweging

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.”

VanDrie Group opent nieuw onderzoekscentrum Drieveld

VanDrie Group opent nieuw onderzoekscentrum Drieveld

VanDrie Group opent in Uddel het nieuwe onderzoekscentrum Drieveld. Het nieuwe centrum moet de Research & Development (R&D)- afdeling helpen om innovaties in de keten door te voeren. “Een plek waar ruimte is voor onderzoek, samenwerking en open dialoog”, aldus Marijke Everts (Director Corporate Affairs).

Vion investeert in toekomst tijdens moeilijk jaar 2020

Vion investeert in toekomst tijdens moeilijk jaar 2020

2020 was geen gemakkelijk jaar voor Vion Food Group. De omzet in 2020 was met 4,9 miljard euro 3,1 procent minder dan in 2019. De omzetdaling kwam door lagere verkoopprijzen voor varkensvlees, rundvlees en aanverwante producten. Tegenover de lagere omzet staat een hoger bedrijfsresultaat. De brutomarges stegen en de EBITDA nam toe met 9,1 miljoen tot...