Industrie

Uit dit dossier
Nutreco investeert in vis en vlees uit cellenkweek

Nutreco investeert in vis en vlees uit cellenkweek

Diervoederproducent Nutreco toont flinke interesse in de ontwikkeling van kweekvlees. Begin deze maand werd al een samenwerking met het Nederlandse Mosa Meat aangekondigd. Nu gaat het bedrijf ook nog samenwerken met BlueNalu, een Amerikaanse start-up die zich richt op het produceren van vis door middel van cellenkweek.

Schouten Europe verandert GoodBite in Schouten voor foodservice en food industrie

Schouten Europe verandert GoodBite in Schouten voor foodservice en food industrie

Vanaf begin 2020 verandert het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe B.V. de naam GoodBite in Schouten voor de foodservice en foodindustrie. In de retail blijft Schouten haar producten leveren onder de merknaam GoodBite.

Investering van 9 miljoen voor Meatable

Investering van 9 miljoen voor Meatable

Meatable, een Nederlandse start-up die kweekvlees maakt, haalde 9 miljoen euro in een nieuwe investeringsronde. Het doel van de start-up is het produceren van kweekvlees voor de massa. In 2018 kreeg het bedrijf al een investering van 3,5 miljoen.

‘Laag veiligheidsbewustzijn bij Amsterdamse vleesverwerkers’

‘Laag veiligheidsbewustzijn bij Amsterdamse vleesverwerkers’

Bij vijf Amsterdamse vleesverwerkers heeft de Inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) misstanden vastgesteld op het gebied van veilig en eerlijk werken. Dat schrijft de Inspectie SZW.

Slagerijen Kaldenberg - Ambachtelijke slagerij in het groot

Slagerijen Kaldenberg - Ambachtelijke slagerij in het groot

Van een kleine slagerij in Herwijnen, groeide Slagerijen Kaldenberg in Vuren (Gld) in 60 jaar uit tot het huidige bedrijf dat ruim 200.000 kilogram vlees per week verwerkt voor foodservice, horeca en de institutionele markt. “De vraag naar een goed stuk vlees groeit.”