Ingrediënten
Uit dit dossier
Van Hessen aangesloten bij platfom Nextdeli
Natuurdarmenspecialist Van Hessen gaat samenwerken met NextDeli. Hierdoor kunnen slagers en worstmakers via dit e-commerce platform voor versspeciaalzaken rechtstreeks de producten van Van Hessen bestellen.
Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture
WUR, SVO vakopleiding food en Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ontwikkelden samen een plantaardige grondstoffen-gel voor de productie van hybride slagersproducten. Op de website geeft KNS een update van dit project Plant4Texture. Onlangs werd deze gel succesvol gebruikt voor de productie van hybride grill- en rookworst.
Onderzoek Consumentenbond | Kruidenmixen bevatten weinig kruiden
Zakjes en potjes kruidenmix bevatten weinig en kruiden en specerijen en juist veel goedkope opvullende ingrediënten zoals zout, (paneer)meel, suiker of groentepoeder. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.
FAO: forse stijging prijzen voedsel
Hoewel de omikron-variant van het SARS-CoV-2 virus de prijzen van grondstoffen voor levensmiddelen iets lijkt te laten dalen, maakte de FAO deze week bekend dat de prijzen van verschillende basisproducten sinds een jaar fors zijn gestegen. De FAO-index van de voedselprijzen (FFPI) bereikte in november 2021 gemiddeld 134,4 punten, een stijging...
Eiwitvezels uit soja
Ojah BV, Nederlandse producent van plantaardige eiwitten, lanceert Plenti ProFiberTM. Voedselfabrikanten kunnen deze eiwitvezels gebruiken bij de ontwikkeling en productie van (deels) plantaardige alternatieven voor dierlijke producten.