Ingrediënten

Uit dit dossier
Hartstichting ontevreden over zoutreductie

Hartstichting ontevreden over zoutreductie

De Hartstichting vindt dat de voedingsindustrie en het Ministerie van VWS te weinig doen om de ambities van het Akkoord Verbetering Productsamenstelling te halen. Hierdoor laten zij substantiële oplossingen liggen voor gezondheidsrisico's, zoals een hoge bloeddruk. Daarom bood de stichting 3 juni een petitie aan in de Tweede Kamer.

Bufferglucose alternatief voor e-nummers

Bufferglucose alternatief voor e-nummers

Om veiliger en gezondere producten te maken, heeft PH Liquid Belgium een Bufferglucose Syrup ontwikkeld, die als vervanger kan dienen voor de meeste e-nummers. Aan de ontwikkeling is jarenlang onderzoek verricht.

ZOUT versus ZOUT

ZOUT versus ZOUT

Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Ons traditionele keukenzout heeft verschillende namen; de chemische naam is natriumchloride (NaCl), maar het kent ook andere namen die iets zeggen over de herkomst zoals zeezout, mijnzout of steenzout. Maar ook bestaat er kleurzout (colorozo). Door...

Zout

Zout

Na de vakantie weer goede voornemens? Nee toch niet, want genieten mag of moet weer. De vakantie geeft je de ruimte om waar je ook bent te genieten van lekkere en mooie smaken. Ook na de vakantie mogen wij genieten van al wat de natuur ons biedt. Op vakantie heb ik genoten van heerlijke gefermenteerde producten van worsten tot visconserven. Nu hoor...

Less is more, of niet?

Less is more, of niet?

Je kan geen artikel lezen of het gaat over minder. Minder vlees, minder zout, minder suiker, en ga zo maar door. Dat wij minder vlees moeten gaan eten dat weten we. Je kunt als slager ook best minder vlees verkopen maar dan wel iets heel lekkers, producten waar de consument voor omrijdt. Natuurlijk kun je ook enkele vega-producten opnemen in je assortiment,...