Ingrediënten

Uit dit dossier
ZOUT versus ZOUT

ZOUT versus ZOUT

Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Ons traditionele keukenzout heeft verschillende namen; de chemische naam is natriumchloride (NaCl), maar het kent ook andere namen die iets zeggen over de herkomst zoals zeezout, mijnzout of steenzout. Maar ook bestaat er kleurzout (colorozo). Door...

Zout

Zout

Na de vakantie weer goede voornemens? Nee toch niet, want genieten mag of moet weer. De vakantie geeft je de ruimte om waar je ook bent te genieten van lekkere en mooie smaken. Ook na de vakantie mogen wij genieten van al wat de natuur ons biedt. Op vakantie heb ik genoten van heerlijke gefermenteerde producten van worsten tot visconserven. Nu hoor...

Less is more, of niet?

Less is more, of niet?

Je kan geen artikel lezen of het gaat over minder. Minder vlees, minder zout, minder suiker, en ga zo maar door. Dat wij minder vlees moeten gaan eten dat weten we. Je kunt als slager ook best minder vlees verkopen maar dan wel iets heel lekkers, producten waar de consument voor omrijdt. Natuurlijk kun je ook enkele vega-producten opnemen in je assortiment,...

Zoethoudertje

Zoethoudertje

Je kunt geen krant openslaan of het gaat over suiker, van suikertax in de UK en USA tot zelfs in Nederland. Wij eten met z’n allen veel te veel van dit witte gif. We zijn steeds meer frisdrank gaan drinken met heel veel suiker. Een gemiddeld blikje bevat al snel 35 gram suiker en een flesje sportdrank al snel 75 gram. Van 3 kilogram...

De weg kwijt

De weg kwijt

Langzaamaan verlangen we weer naar andere smaken. Barbecues worden schoongemaakt voor de opslag, hoewel ik ook steeds meer mensen zie die een winterbarbecue houden, waar ze grote stukken vlees op bereiden. Als je als slager daarop inspeelt, zorg dan ook voor andere vleessoorten, zoals wild of gevogelte. Ook geit is niet te versmaden. Dit vlees vraagt...