Regelgeving

Uit dit dossier
Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Veel retail, ambachtelijke en horecabedrijven informeren klanten niet goed over de allergenen in voedsel. Dat concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op basis van de inspecties van ruim 5.000 bedrijven in 2021.

Gebruik kooien in veehouderij wordt beëindigd

Gebruik kooien in veehouderij wordt beëindigd

De Europese Commissie is akkoord met het voorstel van het Europees Parlement om het gebruik van kooien in de veehouderij te verbieden. In 2023 worden wetsvoorstellen om kooien uit te faseren onderdeel van een herziening van de dierenwelzijnsregels.

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Zomers kunnen de temperaturen hoog oplopen. Dit kan voor vishandelaren en marktslagers problemen opleveren voor de voedselveiligheid van hun producten. Daarom hebben brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), Poeliersbond en Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten(VNV) een hitteprotocol ontwikkeld dat 10 juni naar de gemeentes is...

Geen nitrietzout meer in filet americain

Geen nitrietzout meer in filet americain

Filet americain mag geen nitrietzout meer bevatten. Dat komt door het oordeel van de rechtbank dat verschillende vleeswaren niet langer als vleesproduct maar als vleesbereiding worden aangemerkt. Dat meldt Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op de website.

Oproep Holland BIO: 'Voer vleestaks alleen in voor slachtvlees'

Oproep Holland BIO: 'Voer vleestaks alleen in voor slachtvlees'

De Transcoalitie Voedsel stuurde een brief naar informateur Hamer met onder andere de vraag om een vleestaks. Moet deze ook voor kweekvlees gelden? Als het aan Holland BIO ligt niet. "Voer vleestaks alleen in voor slachtvlees", aldus directeur Annemiek Verkamman.