Nieuws

Uit dit dossier
Brandt & Levie lanceert circulaire worst

Brandt & Levie lanceert circulaire worst

Om hun tienjarig jubileum te vieren, lanceert worstenmaker Brandt & Levie een circulaire worst, komt het eenmalig met het magazine SALAMI en opent het een weekend lang een pop-up store in Amsterdam.

Vereniging van Keurslagers: ‘Méér dan bewust van dierenwelzijn’

Vereniging van Keurslagers: ‘Méér dan bewust van dierenwelzijn’

De Vereniging van Keurslagers neemt afstand van de titel Liegebeest 2021, welke haar is toegekend door Wakker Dier. De stichting riep de Keurslager uit tot het grootste Liegebeest van 2021, omdat het op zijn website claims over dierenwelzijn maakt, die volgens Wakker Dier niet waar zijn. Kenny Oostrik van Wakker Dier: “Elke Keurslager bepaalt...

Vergunning slachterij IJsselstein vernietigd

Vergunning slachterij IJsselstein vernietigd

De rechtbank Midden-Nederland heeft de vergunningen van zeventien veehouderijen en een slachterij in de provincie Utrecht vernietigd. Het gaat om eerder genomen stikstofbesluiten van de provincie.

‘Vlees in winkels en restaurants mag duurder’

‘Vlees in winkels en restaurants mag duurder’

Een meerderheid van de Nederlanders steunt het verhogen van de prijs van dierlijke producten of gerechten, zo blijkt uit onderzoek dat Kieskompas uitvoerde in opdracht van ProVeg.

Grootste eiwitfabriek ter wereld komt in Sas van Gent

Grootste eiwitfabriek ter wereld komt in Sas van Gent

Enough bouwt in Sas van Gent, op de grens met België, de grootste eiwitfabriek ter wereld. De bouw van de grootste niet-dierlijke eiwitkwekerij in de Zeeuwse plaats ging vorige week van start. Vanaf volgend jaar moet de fabriek jaarlijks 10.000 ton gefermenteerde eiwitten gaan produceren, met een mogelijkheid om de capaciteit op termijn uit te...