Nieuws

Uit dit dossier
NVWA: minder sulfiet maar vaker andere kleurstoffen in vlees

NVWA: minder sulfiet maar vaker andere kleurstoffen in vlees

Bij een risicogerichte inspectie van de NVWA eind vorig jaar bleek een aantal vleesbedrijven nog sulfiet toe te voegen aan het vlees. Dat additief mag volgens de wet niet aan vlees worden toegevoegd. De controles werden gedaan bij bedrijven die de afgelopen jaren sulfiet hadden gekocht; bij zeven van die bedrijven werd het gebruik van sulfiet geconstateerd. Sulfiet...

Verzet werknemers Frisia Food tegen hoge werkdruk

Verzet werknemers Frisia Food tegen hoge werkdruk

Werknemers van pluimveeslachterij Frisia Food klagen over een te hoge werkdruk. In een petitie eisen ze maatregelen van de directie van het Friese bedrijf, zo meldt vakbond FNV. Volgens de vakbond krijgen medewerkers niet genoeg pauze omdat zij verplichte hygiënische handelingen moeten verrichten die niet onder werktijd zouden mogen vallen. Die...

Hogeslag Olst in zee met RBK Group

Hogeslag Olst in zee met RBK Group

Hogeslag Olst is gericht op de toekomst en wil zich blijven ontwikkelen. Ook betreft het ERP-softwarepakket. Het bedrijf heeft daarvoor gekozen voor het food-specifieke FOBIS-softwarepakket van de RBK Group

Minister Schouten zal veestapel niet halveren

Minister Schouten zal veestapel niet halveren

Minister Carola Schouten (LNV) heeft dinsdag in haar toespraak tot de demonstrerende boeren op het Malieveld in Den Haag beloofd dat er geen halvering van de veestapel komt zolang zij minister is.

Brandt & Levie introduceert Bokworst in Goatober

Brandt & Levie introduceert Bokworst in Goatober

Worstmaker Brandt & Levie introduceren bokworst, speciaal in oktober, nu Goatober genoemd. Het is een worst met geitenbokvlees, varkensvlees en kruiden.