Ondernemen+

Uit dit dossier
Leeuwarder slagerij keert terug naar de gulden

Leeuwarder slagerij keert terug naar de gulden

Heb je thuis nog steeds oude guldenbiljetten en wil je er vanaf? Ga dan 15 en 16 juni naar Kwaliteitsslagerij De Schrans in Leeuwarden. Vanwege het 25 jarig jubileum keert de slager even terug naar het guldentijdperk. Niet alleen accepteert de slager de oude geldbriefjes, ook hanteert hij de prijzen van 25 jaar geleden.

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Antiverspillingsrestaurant Instock lanceert een online marktplaats tegen voedselverspilling. Via de website InstockMarket kunnen horecabedrijven voedseloverschotten en ‘minder mooie’ voedselproducten bestellen om er culinaire gerechten van te maken.

Willekeurig afschrijven

Willekeurig afschrijven

Met name startende ondernemers blijken vaak niet op de hoogte te zijn van de mogelijkheden op dit gebied. Daarom breng ik deze graag nog eens onder de aandacht.

Let it be

Let it be

Toen ik nog in Utrecht aan de Pompelaan op de slagersvakschool zat, leerden we calculeren met een bruto winst percentage van 30%. Computers waren er nog niet (kun je nagaan hoe lang dat al geleden is!) maar met pen, papier en rekenmachientje konden we keurig in guldens en centen berekenen dat 30% bruto winst genoeg was om de kosten mee goed te maken.

Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Een nieuwsbrief is een goed marketingmiddel. Je treedt direct in contact met je klant en bereikt er meer mensen mee dan met je social media-berichten. Maar hoe maak je een nieuwsbrief die gelezen wordt? Vakbladen.com geeft tips!