Praktisch

Uit dit dossier
Bufferglucose alternatief voor e-nummers

Bufferglucose alternatief voor e-nummers

Om veiliger en gezondere producten te maken, heeft PH Liquid Belgium een Bufferglucose Syrup ontwikkeld, die als vervanger kan dienen voor de meeste e-nummers. Aan de ontwikkeling is jarenlang onderzoek verricht.

ZOUT versus ZOUT

ZOUT versus ZOUT

Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Ons traditionele keukenzout heeft verschillende namen; de chemische naam is natriumchloride (NaCl), maar het kent ook andere namen die iets zeggen over de herkomst zoals zeezout, mijnzout of steenzout. Maar ook bestaat er kleurzout (colorozo). Door...

Plastic

Wij gebruiken met z’n allen teveel. Teveel fossiele brandstof, water, eten, stroom, materiaal, ons lichaam, de natuur, het regenwoud, de mobiele telefoon, zout, suiker, E-nummers, vlees en ga zo maar door. Kan het niet wat minder? Helaas begint een beter milieu nog steeds bij de buren. Toch zijn er genoeg mensen die er alles aan doen om een steentje bij te dragen en een stap in de goede richting te zetten. Het woord is nog steeds ‘duurzaamheid’, wat best een lastig woord is, zeker het eerste gedeelte daar staat ‘duur’ en dat is het vaak ook wel. Duur; door de massaproductie...

Nieuwe skin-pack verpakkingslijn Diviande

Nieuwe skin-pack verpakkingslijn Diviande

De nieuwe skin-pack verpakkingslijn van Diviande in het nieuwe pand in Veenendaal is volledig operationeel. Met de nieuwe lijn heeft het bedrijf de opties voor verse producten verder uitgebreid. Vleesproducent Diviande is bekend van het portioneren, bewerken, verpakken en invriezen van vlees, vleesproducten, carpaccio’s en maaltijdcomponenten....

Zout

Na de vakantie weer goede voornemens? Nee toch niet, want genieten mag of moet weer. De vakantie geeft je de ruimte om waar je ook bent te genieten van lekkere en mooie smaken. Ook na de vakantie mogen wij genieten van al wat de natuur ons biedt. Op vakantie heb ik genoten van heerlijke gefermenteerde producten van worsten tot visconserven. Nu hoor ik u denken: dat zijn toch producten die hoog zijn in zoutgehalte? Dat klopt, maar afgelopen weken konden wij ook wel wat extra zout gebruiken, net als water trouwens. Mijn hart gaat nog steeds sneller kloppen van de mooie oude technologieën, zoals...