Praktisch

Uit dit dossier
Reiniging van afzuigkanalen door Wegvet

Reiniging van afzuigkanalen door Wegvet

Vet in de afzuigkanalen en ventilatoren in bedrijfskeukens vormt een groot risico. Vet kan al ontbranden bij de dikte van een mensenhaar. Wegvet, het bedrijf van Tom Kerkhof (25) en Stan Bergervoet (24), is gespecialiseerd in het reinigen van afzuigkanalen. Het doet waar de naam voor staat: het verwijderen van vet. Reinigen met droogijs Het reinigen...

Less is more, of niet?

Less is more, of niet?

Je kan geen artikel lezen of het gaat over minder. Minder vlees, minder zout, minder suiker, en ga zo maar door. Dat wij minder vlees moeten gaan eten dat weten we. Je kunt als slager ook best minder vlees verkopen maar dan wel iets heel lekkers, producten waar de consument voor omrijdt. Natuurlijk kun je ook enkele vega-producten opnemen in je assortiment,...

Zoethoudertje

Zoethoudertje

Je kunt geen krant openslaan of het gaat over suiker, van suikertax in de UK en USA tot zelfs in Nederland. Wij eten met z’n allen veel te veel van dit witte gif. We zijn steeds meer frisdrank gaan drinken met heel veel suiker. Een gemiddeld blikje bevat al snel 35 gram suiker en een flesje sportdrank al snel 75 gram. Van 3 kilogram...

De weg kwijt

De weg kwijt

Langzaamaan verlangen we weer naar andere smaken. Barbecues worden schoongemaakt voor de opslag, hoewel ik ook steeds meer mensen zie die een winterbarbecue houden, waar ze grote stukken vlees op bereiden. Als je als slager daarop inspeelt, zorg dan ook voor andere vleessoorten, zoals wild of gevogelte. Ook geit is niet te versmaden. Dit vlees vraagt...

Allergenen en meer…

Allergenen en meer…

Over een paar weken is het zover; de vernieuwde wetgeving voor slagers. Er moet een heel (digitaal) boekwerk gemaakt worden voor de consument om zo inzichtelijk te krijgen welk allergeen mogelijk in een product is verwerkt. Een monsterklus. Elk product is anders. In het ene product zit bijvoorbeeld ei verwerkt, het ander kan sporen van pinda bevatten....