Recepten
Uit dit dossier
Hybride - Combineren kan je leren
De meeste consumenten die minder vlees gaan eten zien twee mogelijkheden: vaker het vleescomponent volledig weglaten óf het vleesproduct vervangen door een vegetarisch alternatief. Wat ook kan, maar nog niet veel gebeurt, is kiezen voor een hybride vleesproduct.
Recept van Epos: chicken wok met bruschetta-marinade
Steeds meer consumenten kiezen voor kwaliteitskip. Voor extra inspiratie delen vier leveranciers van smaakmakers hun favoriete kiprecepten. Vandaag het derde recept van Epos.
Oosters varkensrolletje
Epos brengt verre landen naar uw slagerij met de oosterse Inspiratiebox en met trendy saladeproducten van Bieze Deli. Hiervoor hebben ze een aantal heerlijke nieuwe recepturen ontwikkeld zoals dit recept voor een Oosters varkensrolletje.
Chicken Style Poké Bowl
Epos brengt verre landen naar uw slagerij met de oosterse Inspiratiebox en met trendy saladeproducten van Bieze Deli. Hiervoor hebben ze een aantal heerlijke nieuwe recepturen ontwikkeld zoals dit recept voor een Chicken Style Poké Bowl.
3D-rollette in crépinette
Volgens overlevering is de driedimensionale vormgeving van deze rollette ontwikkeld op de Metzgermeister Fachschule in Augsburg (Beieren). Deze rollette, die in Nederland ‘zevendelige mozaïek’ of ook wel ‘parketvloerpasteirollade’ werd genoemd, werd in de jaren ’60 in Nederland geïntroduceerd door Nederlandse vakdocenten die in Duitsland waren opgeleid.