Recepten
Uit dit dossier
Surimisalade
Epos inspireert de slager met recepten. Bijvoorbeeld dit recept voor surimisalade.
Frisse fruitige kipsalade
Epos inspireert de slager met recepten. Bijvoorbeeld dit recept voor een frisse fruitige kipsalade.
Fuet van geitenvlees
Geitenvlees is duurzaam en lekker, maar onder consumenten nog weinig bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt worstmaker en vakdocent Ronnie Poeste. Hij gebruikt het geitenvlees voor een heerlijke fuet.
Zampone met schokcuttergalantine
In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.
Ovenschotel met kippendijen
Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden ovenschotel met kippendijen. Je kan de schotel in eenpersoonsporties...