Slagers+

Uit dit dossier
Slagers trekken meer klanten na listeriabesmetting

Slagers trekken meer klanten na listeriabesmetting

De listeria-besmetting bij Offerman kwam begin oktober groot in het nieuws. De voorverpakte, gesneden vleesproducten van Offerman werden teruggeroepen en het veroorzaakte veel onrust bij consumenten. Wat betekende dit voor de ambachtelijke slager?

Slager Dennis van de Ven wil vlees verkopen

Slager Dennis van de Ven wil vlees verkopen

Slager Dennis van de Ven verkoopt bijna alleen maar vlees en vleeswaren. “Ik verkoop 80 procent vlees en 20 procent vleeswaren, daarvoor ben ik slager”, zegt hij.

Slagerij Konijn verkoopt vlees met 'drie sterren beter leven'-keurmerk

Slagerij Konijn verkoopt vlees met 'drie sterren beter leven'-keurmerk

Al het rund-, kalfs- en varkensvlees bij Slagerij Konijn uit Den Helder heeft sinds september 2019 net het 'drie sterren beter leven'-keurmerk van de Dierenbescherming. De slagerij is een van de eerste slagers van Nederland die dit doet.

´Op de Zeedijk heeft iedereen zijn eigen specialisatie´

´Op de Zeedijk heeft iedereen zijn eigen specialisatie´

Slager Rik Vet heeft zijn slagerij op de Zeedijk in hartje Amsterdam. De winkel is klein, wat niet veel mogelijkheden geeft voor een uitgebreid assortiment. Dat wil Vet ook niet, want in Amsterdam zijn talloze speciaalzaken en restaurants. “Wij zijn gespecialiseerd in vlees”.

Ondernemen in versmarkt Fresh!

Ondernemen in versmarkt Fresh!

In Leidschendam verrijst op dit moment een luxe, Amerikaans-geïnspireerd winkelcentrum op de plaats van winkelcentrum Leidsenhage. De winkels van de versmarkt Fresh! zijn al enige tijd open. Een van deze verswinkels is Slagerij Christiaanse. Hoe is het om te ondernemen in een modern winkelcentrum, met een groot aantal verswinkeliers dicht bij elkaar?