Slagers+

Uit dit dossier
'Het is hier iedere maand november slachtmaand'

'Het is hier iedere maand november slachtmaand'

November staat van oudsher bekend als ‘de slachtmaand’. Het in de zomer vetgemeste dier werd dan door een slachter bij de boer geslacht om een vleesvoorraad aan te leggen voor de winter.

Tips van topkoks voor runderstoof

Tips van topkoks voor runderstoof

In de Kookfabriek in Amsterdam vond op 11 oktober de Stoofathon van Bord Bia, Irish Food Board, plaats. Hiervoor ontwikkelden vijf topchefs van de Chefs’ Irish Beef Club niet alleen nieuwe wereldse stoofgerechten met grasgevoerd Iers rundvlees. Ook gaven ze tips voor de bereiding van runderstoof.

Slagers worstelen met hoge energieprijzen

Slagers worstelen met hoge energieprijzen

Het zal niemand zijn ontgaan. Veel slagers worstelen met de hoge energieprijzen. Er zijn slagers bij wie de energierekening vijf keer hoger is dan voorheen en meer dan de helft van de slagers teert op het eigen vermogen, bleek uit een peiling van Koninklijke Nederlandse Slagers.

Peiling KNS: Slagers zijn bezorgd over toekomst

Peiling KNS: Slagers zijn bezorgd over toekomst

Vanwege de gestegen inkoop- en energieprijzen maken veel slagers zich zorgen over de toekomst van hun onderneming. Dat meldt Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) na een peiling onder haar leden.

Carry van Rooij: van keurmeester naar slager

Carry van Rooij: van keurmeester naar slager

In het Noord-Brabantse dorp Budel ligt de slagerij van Carry en Mandy van Rooij. Transparantie, voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit staan er centraal. En niet te vergeten de persoonlijke service. “Maatwerk vinden we belangrijk.”