Slagers+

Uit dit dossier
“Mensen zijn niet bang om te betalen voor iets goeds”

“Mensen zijn niet bang om te betalen voor iets goeds”

De ambachtelijke slager is trots op zijn vak. Vechtend tegen kiloknallers en het negatieve imago van vlees, blijft hij vernieuwen én tijd nemen voor zijn klanten. Hoe doet hij dat? In deze rondvraag maken we een rondje langs vier slagers. Deze week spreken we Frank Kremers van slagerij Het Herenhuis.

"Alle recepturen voor vleeswaren schrijven we zelf”

"Alle recepturen voor vleeswaren schrijven we zelf”

De ambachtelijke slager is trots op zijn vak. Vechtend tegen kiloknallers en het negatieve imago van vlees, blijft hij vernieuwen én tijd nemen voor zijn klanten. Hoe doet hij dat? In deze rondvraag maken we een rondje langs vier slagers. Deze week spreken we Johan Augustinus van Augustinus Vlees en Vleeswaren.

Slagerij Walburg lanceert webshop ‘De Koe van Klaas’

Slagerij Walburg lanceert webshop ‘De Koe van Klaas’

Slagerij Walburg opent een nieuwe webshop 'De koe van Klaas'. Klanten kunnen zich via deze webshop inschrijven op een geselecteerde koe, die ze ook kunnen bezoeken op de boerderij. Als 75 procent van de koe is verkocht, wordt deze geslacht door de slager.

“Ik verkoop wekelijks kilo’s langzaam gegaarde runderrollade”

“Ik verkoop wekelijks kilo’s langzaam gegaarde runderrollade”

De ambachtelijke slager is trots op zijn vak. Vechtend tegen kiloknallers en het negatieve imago van vlees, blijft hij vernieuwen én tijd nemen voor zijn klanten. Hoe doet hij dat? In deze rondvraag maken we een rondje langs vier slagers. Deze week spreken we Adriaan Raap.

Vreugde en verdriet

Vreugde en verdriet

Elke dag met plezier naar je werk; ik denk weleens dat het slagersvak één van de mooiste beroepen ter wereld is. Maar ja, wie ben ik? Wij ‘vakidioten’ kijken door een soort roze bril naar ons beroep, wij vinden alles mooi aan ons vak. Of we nu moeten uitbenen, worst maken, toonbank vullen of klanten helpen; het maakt ons eigenlijk niet uit.