Slagers+

Uit dit dossier
Topslager Peter van Berkel luistert naar zijn klanten

Topslager Peter van Berkel luistert naar zijn klanten

Topslager Peter van Berkel startte in 2014 met zijn slagerij in winkelcentrum Lindenburg aan de rand van Roosendaal. In vier jaar tijd wist de slager zijn omzet ruimschoots te verdubbelden. Het leveren van kwaliteit en aandacht voor de klant speelde hierbij een belangrijke rol. Topslager Peter van Berkel De slagerij van Van Berkel is aangesloten...

YouTube-kanaal Van slager tot chef

YouTube-kanaal Van slager tot chef

In het tv-programma Van slager tot chef laten leerling-slagers hun vaardigheden zien. Voor dit programma is een YouTube-kanaal opgezet. Hier kunnen alle afleveringen en losse fragmenten uit de afleveringen over bijvoorbeeld kruiden worden terug gekeken. Voor dit kanaal worden deze zomer speciale 'Ik ben slager'-video's gemaakt. YouTube-kanaal Van slager...

Slagerij Verburg slacht zelf in eigen slachterij

Slagerij Verburg slacht zelf in eigen slachterij

De ambachtelijke Slager Verburg in Kortgene is de enige slagerij op het Zeeuwse Noord-Beveland. Aan het roer staan Cor en Corine Verburg. Cor slacht zelf in de eigen slachterij met EG-keurmerk. “De dieren moeten een goed en gezond leven hebben gehad. Een leven als vroeger”, vertelt hij. “De runderen, varkens, lammeren en kippen...

Slagerij Knol is beste leerbedrijf van Drenthe

Slagerij Knol is beste leerbedrijf van Drenthe

Slagerij Knol in Schoonoord is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Drenthe in de sector Voedsel Groen en Gastvrijheid. Dat maakte de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) 16 juli bekend. Als provinciewinnaar maakt de slager kans op de landelijke titel. Slagerij Knol Voor het praktijkgedeelte van hun opleiding...

De Leidsche Vleeschhouwerij verkoopt alleen biologisch vlees

De Leidsche Vleeschhouwerij verkoopt alleen biologisch vlees

Richard en Semra van Rijnswou staan op de markt met de Leidsche Vleeschhouwerij. Ze kochten de marktwagen terwijl ze nog een eigen winkel in Voorschoten hadden. "We wilden naast op de markt staan, ook graag met biologische producten beginnen en die combinatie was in de winkel wat lastig. Je moet voor je certificering namelijk alles heel goed gescheiden...