Uit het magazine

Uit dit dossier
‘Ik verkoop nu 2,5 keer zoveel kip’

‘Ik verkoop nu 2,5 keer zoveel kip’

In juli 2020 startte de Europese campagne ‘Onze kip! Kip van hoge kwaliteit met Europese garanties’ gestart. Daarom blikken we terug op de VAS-beurs afgelopen november waar het goede verhaal van kip en gevogelte te zien en te proeven was. Vandaag deel 2 van de rondvraag 'Kip met een verhaal' met Veldhoven Kipproducten en Slagerij van Tol.

'We verkopen honderden kippen per week'

'We verkopen honderden kippen per week'

In juli 2020 startte de Europese campagne ‘Onze kip! Kip van hoge kwaliteit met Europese garanties’ gestart. Daarom blikken we terug op de VAS-beurs afgelopen november waar het goede verhaal van kip en gevogelte te zien en te proeven was. Vandaag deel 1 van de rondvraag 'Kip met een verhaal' met Poeliersbedrijf Van der Laan en Poelier Rogier van Ofwegen.

‘De webwinkel was een gat in de markt’

‘De webwinkel was een gat in de markt’

Slagers versterken hun imago en krikken de omzetcijfers op met ambachtelijke vleeswaren. Herkomst, bereiding en smaak wegen zwaar bij de consument, die steeds vaker vleeswaren eet. Niet alleen op brood, maar ook als snack en in andere gerechten. Deze week het vierde en laatste deel van deze rondvraag met Peter Paul te Pas van slagerij Spoelder.

‘Je kunt een goede marge behalen op vleeswaren’

‘Je kunt een goede marge behalen op vleeswaren’

Slagers versterken hun imago en krikken de omzetcijfers op met ambachtelijke vleeswaren. Herkomst, bereiding en smaak wegen zwaar bij de consument, die steeds vaker vleeswaren eet. Niet alleen op brood, maar ook als snack en in andere gerechten. Deze week het derde deel van deze rondvraag met Jeroen Wolters van Interkring.

‘Vleeswaren dertig procent van de omzet’

‘Vleeswaren dertig procent van de omzet’

Slagersechtpaar Patrick en Corianne Welling begon zes jaar geleden voor zichzelf, nadat ze jarenlang een slagerij voor een ander hadden gerund. Ze vonden een mooi pand van negentig vierkante meter in winkelcentrum Castellum in Houten, tegenover twee supermarkten.