Vakwedstrijden

Uit dit dossier
Op zoek naar het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Op zoek naar het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Ieder jaar gaat Brabant op zoek naar het lekkerste Brabantse Worstenbroodje. De editie van 2019 is inmiddels gestart en de voorronde bij professionele bakkers en slagers zit er al op. 27 maart wordt bekend welke professional, thuisbakker, VMBO-leerling en MBO-student het lekkerste Brabantse Worstenbroodje bakt. De afgelopen maanden kregen de deelnemende...

Topslagerij Van de Weg maakt beste grillworst

Topslagerij Van de Weg maakt beste grillworst

Vorig jaar finalist en in 2019 de winnaar. Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde is uitgeroepen tot winnaar van de Grote Grillworsttest 2019. De jury vond deze grillworst ‘perfect in balans met een heerlijke vlees- en grillsmaak en lekker gekruid’. De jury bestond dit jaar uit voorzitter Hugo Kennis, bekend tv-kok bij RTL...

Dylan van Leeuwen trekt zich terug uit team IYBC 2019

Dylan van Leeuwen trekt zich terug uit team IYBC 2019

Dylan van Leeuwen heeft zich teruggetrokken uit het Nederlandse Team voor de International Young Butchers Contest 2019. Reserve-kandidaat Tessa Moerland neemt zijn plaats in en zal Nederland samen met Josja Haagsma op 4 en 5 mei in Frankfurt vertegenwoordigen. In een gesprek met Smaak in de Zaak laat Dylan weten dat het hem niet  meer...

Finalisten Grote Grillworsttest 2019

Finalisten Grote Grillworsttest 2019

De eerste KNS-vakwedstrijd is gestart. Gisteren, 24 januari, keurde de vakjury bijna 100 inzendingen voor de Grote Grillworsttest. Elke grillworst werd uitgebreid bekeken en uiteindelijk selecteerde de jury tien finalisten. 12 februari maakt de jury bekend welke slager de beste grillworst maakt. De jury bestaat dit jaar uit Hugo Kennis, tv-kok...

Slagers kunnen zich inschrijven voor Confrérie des Chevaliers 2019

Slagers kunnen zich inschrijven voor Confrérie des Chevaliers 2019

Slagers kunnen zich tot en met 9 februari aanmelden voor de internationale vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau. De keuringen van de ingezonden producten vinden plaats op 16 en 17 februari. De winnaars van de internationale, nationale en rubrieksprijzen worden op 6 april bekend gemaakt tijdens een...