Veehouderij

Uit dit dossier
De kip van Label Rouge

De kip van Label Rouge

Het Franse keurmerk Label Rouge staat voor topkwaliteit landbouwproducten zoals kip, rund, lam en zelfs vis. Smaak, dierenwelzijn en traceerbaarheid zijn speerpunten van dit label. In Nederland is vooral – zij het beperkt – kip verkrijgbaar.  Een van de criteria van Label Rouge is het buitenleven. De kippen leven in stallen van...

Een pluim voor de Kakelhoeve

Een pluim voor de Kakelhoeve

Pluimveebedrijf De Kakelhoeve in Oirschot heeft de Agrofoodpluim van de provincie Brabant gekregen. Peter van der Heijden en Peter van Agt werken al lange tijd samen als pluimveehouders. De Kakelhoeve is sinds kort energieneutraal. De stallen hebben een binnen-uitloop om de kip extra ruimte te geven en de eieren toegevoegde waarde. Zo kunnen ze ook...

POV noemt beschuldigingen Varkens in Nood 'klinkklare onzin'

POV noemt beschuldigingen Varkens in Nood 'klinkklare onzin'

Varkens in Nood kwam 22 januari met het nieuws naar buiten dat in Nederland 2,3 miljoen varkens meer gefokt worden dan de officiële cijfers melden. POV, de belangenvereniging voor varkenshouderijen, noemt in een reactie de beschuldigingen van fraude 'klinkklare onzin'. Op de website van POV staat hierover het volgende te lezen: "De POV...

LTO Nederland start campagne #boerenhoudenvandieren

LTO Nederland start campagne #boerenhoudenvandieren

Door filmpjes en campagnes van dierenwelzijnsorganisaties en -activisten ontstaat een vertekend beeld van de Nederlandse veehouderij, vindt boerenkoepel LTO Nederland. In een vandaag gestarte campagne delen boeren filmpjes en beelden van hun dieren op sociale media. Dan moet iedereen duidelijk maken dat #boerenhoudenvandieren. Door Cécile Janssen...

Boerderij ’t Schop werkt mee aan duurzamere foodsector

Boerderij ’t Schop werkt mee aan duurzamere foodsector

Deze maand ontving biologische boerderij ’t Schop de Agrofoodpluim. ’t Schop kreeg deze prijs omdat zij met hun onderneming innovatief bijdragen aan een vitale, duurzame en maatschappelijk gewaardeerde agrofoodsector in Brabant. Opa van den Broek begon met het opstarten van een gemengd bedrijf. Zijn zoon Cees specialiseerde zich eerst in...