Veehouderij

Uit dit dossier
Hamletz is Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019

Hamletz is Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019

Het duurzame varkensvleesmerk Hamletz won donderdag 28 maart de 24e editie van Agrarisch Ondernemer van het Jaar. Annechien, Menno, Detmer en Lizeth ten Have mogen zich Agrarisch Ondernemer van het jaar 2019 noemen. Zij kregen van juryvoorzitter Marc Calon in De Basiliek in Veenendaal de hoofdprijs uitgereikt, een cheque ter waarde van 12.500 euro.

De runderen van Label Rouge

De runderen van Label Rouge

De Franse veehouder Didier Auclair houdt in Buxière-les-Mines in de Auvergne runderen en schapen. Het vlees draagt het keurmerk Label Rouge, waarvoor strenge regels gelden ten aanzien van dierenwelzijn. Het boerenbedrijf van Didier Auclair beslaat bijna honderd hectare land, waarvan twaalf hectare voor verbouw van de granen. Dat dient mede...

Genomineerden voor titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019 bekend

Genomineerden voor titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019 bekend

De vijf genomineerden voor de verkiezing ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar 2019’ zijn bekend. De prijs wordt dit jaar voor de 24e keer uitgereikt aan een topondernemer met passie, lef en visie. De titel staat voor vooruitstrevend en innovatief ondernemerschap. Welke topondernemer uit de agrarische sector komt door de juryselectie bij...

De kip van Label Rouge

De kip van Label Rouge

Het Franse keurmerk Label Rouge staat voor topkwaliteit landbouwproducten zoals kip, rund, lam en zelfs vis. Smaak, dierenwelzijn en traceerbaarheid zijn speerpunten van dit label. In Nederland is vooral – zij het beperkt – kip verkrijgbaar.  Een van de criteria van Label Rouge is het buitenleven. De kippen leven in stallen van...

Een pluim voor de Kakelhoeve

Een pluim voor de Kakelhoeve

Pluimveebedrijf De Kakelhoeve in Oirschot heeft de Agrofoodpluim van de provincie Brabant gekregen. Peter van der Heijden en Peter van Agt werken al lange tijd samen als pluimveehouders. De Kakelhoeve is sinds kort energieneutraal. De stallen hebben een binnen-uitloop om de kip extra ruimte te geven en de eieren toegevoegde waarde. Zo kunnen ze ook...