Veehouderij

Uit dit dossier
Nationaal Park De Hoge Veluwe sluit de poorten tegen de Afrikaanse varkenspest

Nationaal Park De Hoge Veluwe sluit de poorten tegen de Afrikaanse varkenspest

Op het Nationale Park De Hoge Veluwe gaan per direct de 'varkenspoortjes' dicht om te voorkomen dat eventueel met Afrikaanse varkenspest besmette varkens van buitenaf het Park binnenkomen. Het gaat om een tijdelijke maatregel, maakt het Park bekend. De Hoge Veluwe is een omrasterd natuurgebied.  Afrikaanse varkenspest (AVP) is een besmettelijke...

Belgische varkensbedrijven en slachters kunnen personeel tijdelijk de deur wijzen

Belgische varkensbedrijven en slachters kunnen personeel tijdelijk de deur wijzen

De uitbraak van de Afrikaanse varkenspest (AVP) is als 'overmacht' erkend door federaal minister van Werk Kris Peeters in België. Sinds de uitbraak in België weren talloze niet-Europese landen de import van Belgisch varkensvlees. Dat heeft tot gevolg dat varkenshouders en vleesverwerkers (slachthuizen) hun activiteiten op een lager pitje zetten.  "Slachthuizen...

Promotiecampagne voor Label Rouge in Nederland

Promotiecampagne voor Label Rouge in Nederland

De redactie van Vleesplus bezocht afgelopen week Frankrijk om nader kennis te maken met Label Rouge, een keurmerk voor topkwaliteit landbouwproducten. Dat gebeurde op uitnodiging van de Franse belangenorganisatie voor de export Sopexa. Vooral kip van dit label is in Nederland verkrijgbaar, maar er is ook varkens-, rund- en lamsvlees, vis en groenten....

NVWA: beter dierenwelzijn en slechtere hygiëne in pluimveeslachthuizen

NVWA: beter dierenwelzijn en slechtere hygiëne in pluimveeslachthuizen

Grote pluimveeslachthuizen zijn beter gaan scoren op dierenwelzijn, maar zijn de hygiëneregels minder goed gaan naleven. Dat blijkt uit de naleefmonitor pluimveeslachthuizen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De regels voor dierenwelzijn worden over het algemeen goed nageleefd, concludeert de NVWA. Maar op hygienisch gebied...

Label Rouge nodigt pers uit in Frankrijk

Label Rouge nodigt pers uit in Frankrijk

Label Rouge, het Franse merk premium kip (maar ook vlees, vis, eieren en groente) heeft vertegenwoordigers van de Nederlandse pers uitgenodigd om drie dagen in Frankrijk langs kippenboerderijen, slagers en chefs te gaan die met dit kippenvlees werken. Vleesplus is één van de genodigden. Op woensdag 19 september werd Lyon aangedaan, gastronomische...