Veehouderij

Uit dit dossier
De bijzondere kalkoenen van Flavours of the Farm

De bijzondere kalkoenen van Flavours of the Farm

Culinair Scharrelvleesspecialist Willem Boon verkoopt alleen vlees dat op een duurzame, diervriendelijke manier is geproduceerd. De unieke KellyBronze-kalkoenen van Flavours of the Farm passen daar perfect bij. “Ze leven buiten, in het bos, zoals de natuur bedoeld heeft.”

POV start campagne The Pig Story

POV start campagne The Pig Story

Vandaag, dinsdag 9 november start Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) de campagne The Pig Story. Op abri’s in de centra van Amsterdam, Den Haag en Nijmegen vertellen de varkenshouders het verhaal van het Nederlandse varken.

Finalisten ‘Het Beste Idee van Varkensland’ bekend

Finalisten ‘Het Beste Idee van Varkensland’ bekend

De finalisten voor ‘Het Beste Idee van Varkensland’ zijn bekend. Uit de negentien inzendingen koos de selectiecommissie vijf finalisten. Zij nemen het tegen elkaar op tijdens de finale op 9 december 2021. “De wereld om ons heen verandert in rap tempo”, zegt melkveehouder Erik Valk, die is opgegroeid in de varkenshouderij en...

Veehouders hebben geen vertrouwen in de overheid

Veehouders hebben geen vertrouwen in de overheid

Veel veehouders hebben geen vertrouwen meer in de overheid. Ze hebben het gevoel dat zij moeten opdraaien voor de klimaat en stikstofcrisis. Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research in opdracht van de Volkskrant.

De Groene Weg wil keten biologische rundvlees opzetten

De Groene Weg wil keten biologische rundvlees opzetten

De Groene Weg wil een keten voor biologisch rundvlees opzetten. Dat vertelt directeur Allard Bakker in een interview met vakblad De Kalverhouder.