Vlees

Uit dit dossier
Investering van 9 miljoen voor Meatable

Investering van 9 miljoen voor Meatable

Meatable, een Nederlandse start-up die kweekvlees maakt, haalde 9 miljoen euro in een nieuwe investeringsronde. Het doel van de start-up is het produceren van kweekvlees voor de massa. In 2018 kreeg het bedrijf al een investering van 3,5 miljoen.

Gezond, milieu- en diervriendelijk eten

Gezond, milieu- en diervriendelijk eten

Tussen de twintig en dertig procent van de menselijke uitstoot van broeikasgassen is te danken aan de voedselindustrie. Wanneer iedereen het voedingspatroon aan zou houden zoals dit voorgeschreven wordt in de zogenaamde ‘Schijf van vijf’, zou een kwart van de totale CO2- en methaanuitstoot teruggedrongen kunnen worden. Dat concludeerden onderzoekers...

Europese bescherming voor vlees van Vlaams rood rund

Europese bescherming voor vlees van Vlaams rood rund

De rode runderen horen bij West-Vlaanderen. De flinke runderen zijn goed zichtbaar in het landschap en het vlees is een geliefd product in de Belgische gastronomie. Eerder werd dit vlees als erkend als West-Vlaams streekproduct. Nu krijgt het ook Europese bescherming.

TAPP Coalitie: Helft van de Nederlanders is bereid om meer te betalen voor vlees

TAPP Coalitie: Helft van de Nederlanders is bereid om meer te betalen voor vlees

52 procent van de Nederlanders is bereid om meer te betalen voor vlees. Er zit wel een voorwaarde aan. De meerpijs moet een goede bestemming krijgen, zoals goedkopere groenten en fruit en steun aan de boeren. Dat blijkt uit onderzoek van TAPP Coalitie.

De kunst van Foodpairing met hertenvlees

De kunst van Foodpairing met hertenvlees

Voor smaakavonturiers is het Sligro Zin Inspiratielab in Veghel ‘a place to be’. Ruig Wild & Gevogelte organiseerde er in september een masterclass over hertenvlees en Foodpairing, een wetenschappelijke benadering van smaakcombinaties.