Vlees

Uit dit dossier
Veel belangstelling voor kiprecepten

Veel belangstelling voor kiprecepten

Kiprecepten.nl, bekend van de reclames 'Kip. 't Meest veelzijdige stukje vlees, vernieuwde zes maanden geleden de website. Dit leidde toen al tot een toename van het aantal bezoekers. Maar volgens Robin de Bruine, initiator van de nieuwe website, trekt de website sinds maart 2020 'een ongekend aantal bezoekers'.

Iedere slagerij creëert een eigen cultuur en smaak

Iedere slagerij creëert een eigen cultuur en smaak

De ambachtelijke slager is trots op zijn vak. Vechtend tegen kiloknallers en het negatieve imago van vlees, blijft hij vernieuwen én tijd nemen voor zijn klanten. Hoe doet hij dat?

COV: Nederlandse vleessector blijft consument bedienen

COV: Nederlandse vleessector blijft consument bedienen

De Nederlandse vlees- en vleeswarenbedrijven blijven druk bezig om consumenten in binnen- en buitenland te bedienen. De sector heeft hiervoor de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Dat laat de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) weten in een verklaring op de website.

Flexitarisme volgens Wageningen: een keertje nep en dan weer voluit aan het vlees

Flexitarisme volgens Wageningen: een keertje nep en dan weer voluit aan het vlees

Het was vorig jaar een moment van grote verwarring. Op gezag van een onderzoeksbureau stak de NOS de vlag uit: de markt voor nepvlees was zo booming dat vlees nu toch echt op zijn retour leek. Foodlog ontzenuwde dat nieuws: de vleesconsumptie daalt niet. Later was die versie van de waarheid ook te horen vanuit Wageningen.

Rooskleurig

Rooskleurig

Het is alweer 2020, de tijd vliegt! Er is veel gebeurd het afgelopen jaar en het lijkt net alsof de hele ‘vleesschaamte-discussie’ in een stroomversnelling is geraakt. Was het eerst sporadisch dat we iets hoorden over minder vlees eten; tegenwoordig is het haast dagelijks.