Vlees

Uit dit dossier
‘Rood vlees van belang omdat groenten te weinig voedingsstoffen bevatten’

‘Rood vlees van belang omdat groenten te weinig voedingsstoffen bevatten’

Een daling van de nutritionele waarde van plantaardig voedsel en vis, is een goede reden om rood vlees (rund, varken, schaap, geit, paard) te blijven eten voor je gezondheid. Dat beweert professor Alice Stanton (cardiovasculaire farmacologie) van het Ierse Royal College of Surgeons.

Project Geit zet rosé geitenbokvlees op het menu

Project Geit zet rosé geitenbokvlees op het menu

Vier jaar geleden startte ZLTO, samen met melkgeitenhouders, horeca en Ruig wild & gevogelte, de promotie van geitenbokkenvlees. Een flinke investering, ook voor de fokkers. Mét kansen voor de slager. Het project blijkt geslaagd – mét het risico ten onder te gaan aan het eigen succes.

Investering van 9 miljoen voor Meatable

Investering van 9 miljoen voor Meatable

Meatable, een Nederlandse start-up die kweekvlees maakt, haalde 9 miljoen euro in een nieuwe investeringsronde. Het doel van de start-up is het produceren van kweekvlees voor de massa. In 2018 kreeg het bedrijf al een investering van 3,5 miljoen.

Gezond, milieu- en diervriendelijk eten

Gezond, milieu- en diervriendelijk eten

Tussen de twintig en dertig procent van de menselijke uitstoot van broeikasgassen is te danken aan de voedselindustrie. Wanneer iedereen het voedingspatroon aan zou houden zoals dit voorgeschreven wordt in de zogenaamde ‘Schijf van vijf’, zou een kwart van de totale CO2- en methaanuitstoot teruggedrongen kunnen worden. Dat concludeerden onderzoekers...

Bokkenvlees van boer tot bord

Bokkenvlees van boer tot bord

Vier jaar geleden startte ZLTO, samen met melkgeitenhouders, horeca en Ruig wild & gevogelte, de promotie van geitenbokkenvlees. Een flinke investering, ook voor de fokkers. Mét kansen voor de slager. Het project blijkt geslaagd – mét het risico ten onder te gaan aan het eigen succes.