Vlees

Uit dit dossier
Stunten met vlees voor meer dierenwelzijn

Stunten met vlees voor meer dierenwelzijn

Deze week staat in het teken van het Beter Leven Keurmerk. Supermarkten brengen van 22 tot en met 28 oktober diervriendelijke producten extra onder de aandacht. Foodlog vroeg supermarkten wat zij bijdragen aan de landelijke Beter Leven Week. Door Hasna Chelhi - Foodlog De Beter Leven Week is een initiatief van de Dierenbescherming....

Jumbo vermindert zoutgehalte verse vleesproducten

Jumbo vermindert zoutgehalte verse vleesproducten

Jumbo heeft het zoutgehalte in honderden verse vleesproducten gereduceerd. Volgens de supermarkt bevat het totale verse vleesassortiment nu gemiddeld 20 procent minder zout. Dat betekent zo’n 27.000 kilo minder zout per jaar. Daarnaast zijn waar mogelijk ook allergenen als melk, soja en pinda, uit producten gehaald en is het aantal e-nummers verminderd....

Eigen keurmerk voor wild

Eigen keurmerk voor wild

Peter Klosse, lector gastronomie en voorzitter van stichting in oprichting Keurmerk Echt Wild, maakte 8 oktober bekend dat wild binnenkort een eigen keurmerk krijgt. Dit gebeurde tijdens de Food Professional Day in Wageningen. Deze dag voor professionals uit de horeca stond in het teken van wild. Keurmerk Echt Wild Het keurmerk moet wild vlees...

Jan Zandbergen brengt Uruguayaans Wagyu op de markt

Jan Zandbergen brengt Uruguayaans Wagyu op de markt

Onder de naam Churrua biedt Jan Zandbergen Uruguayaans Wagyu op de markt. Dit merk bestaat uit een assortiment graangevoerd Hereford en Angus rundvlees uit Uruguay. Het Charrua Wagyu-vlees is onderverdeeld volgens de Ausmeat Marbling Scores. Om de kwaliteit te garanderen neemt Zandbergen alleen Wagyu vlees met de score 4-5, 6-7 en 8-9. Charrua Wagyu-vlees Wagyu...

Meatable ontwikkelt vlees uit één cel

Meatable ontwikkelt vlees uit één cel

Echt vlees produceren met een minimale impact op mens, milieu en dier, dat is de missie van de nieuwe Nederlandse startup Meatable. De startup, opgericht in samenwerking met wetenschappers van Cambridge en Stanford, is in het bezit van een patent waarmee met één cel 100% echt vlees - met zowel spier- als vetcellen -, kan worden geproduceerd,...