Vlees

Uit dit dossier
NVWA maakt einde aan mogelijke fraude met Beter Leven-eisen

NVWA maakt einde aan mogelijke fraude met Beter Leven-eisen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een potentiële fraude-mogelijkheid met 2 sterren Beter Leven Keurmerk afgedicht. Voortaan krijgen de controleurs van het Beter Leven Keurmerk toegang tot hetzelfde systeem als de NVWA zelf.

Drie vragen aan Chef Nel Schellekens

Drie vragen aan Chef Nel Schellekens

Chef Nel Schellekens pleit vanuit haar Culinaire Proeftuin in Winterswijk vurig voor minder voedsel- en vleesverspilling. Zo is ze een warm voorstander van het verwerken van het hele dier en van mannetjesvlees. Onder het motto ‘van biest tot biefstuk’ brengt ze nu ossenvlees aan de man. Ook voor slagers heeft dit vlees potentie.

Brandt & Levie introduceert Bokworst in Goatober

Brandt & Levie introduceert Bokworst in Goatober

Worstmaker Brandt & Levie introduceren bokworst, speciaal in oktober, nu Goatober genoemd. Het is een worst met geitenbokvlees, varkensvlees en kruiden.

Schaamte

Schaamte

Vliegschaamte, meer-dan -twee-kinderenschaamte, plasticschaamte en vooral niet te vergeten... vleesschaamte. Over een paar jaar loopt de consument als een dief in de nacht door de supermarkt met z’n pondje gehakt, heimelijk verstopt onder een paar forse rollen toiletpaper, hopende dat hij of zij niet gezien wordt! ­

Diviande introduceert hybride productlijn FiftyFifty

Diviande introduceert hybride productlijn FiftyFifty

Diviande brengt een nieuwe productlijn op de markt, FiftyFifty. Dit hybride vlees bestaat voor 50 procent uit vlees en voor 50 procent uit groente. Hiermee springt Diviande in op de trend dat consumenten bewust minder vlees eten en meer groente.