Vlees

Uit dit dossier
‘Vlees mag best duurder, maar laat de markt de prijs zetten’

‘Vlees mag best duurder, maar laat de markt de prijs zetten’

De leden van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) zijn niet principieel tegen een verhoging van de vleesprijs. Zij zijn echter van mening dat de markt de prijs moet zetten en dat die niet door middel van een heffing of belasting tot stand moet komen. Ook moet een eventuele prijsverhoging ten goede komen aan de gehele keten, dus ook naar...

Dierenwelzijn supermarktkip is verbeterd

Dierenwelzijn supermarktkip is verbeterd

Eind november bracht Wakker Dier het nieuws naar buiten dat twee derde van de kip in de supermarkt geen dierenwelzijnskeurmerk heeft. Volgens Eric Hubers, voorzitter van vakgroep Pluimveehouderij LTO/NOP, voldoet deze kip minimaal aan de extra eisen van de Kip van Morgen. En ook uit onderzoek van ACM blijkt dat supermarktkippen een beter leven hebben...

Van Loon Group introduceert nieuw ketenconcept Varken op z’n Best

Van Loon Group introduceert nieuw ketenconcept Varken op z’n Best

Op initiatief van Van Loon Group startte 1 oktober 2020 het nieuwe ketenconcept Varken op z’n Best. Met dit concept wil Van Loon Group de kwaliteit van het varkensvlees te verhogen en de keten transparant, duurzaam en stuurbaar maken.

'Nieuwe’ rol voor vers

'Nieuwe’ rol voor vers

Dat voeding gerelateerd is aan onze gezondheid en kwaliteit van leven, is al lang geen nieuws meer. En dat verse producten daar een belangrijke rol in spelen, mogen we ook veronderstellen. Maar waaróm kiezen we steeds vaker voor vers en waar kopen we die producten het liefst?

Make-over voor slagerij Dick Reus

Make-over voor slagerij Dick Reus

Een geslaagde make-over: slager Dick Reus is blij met de restyling van zijn winkel. In een week tijd kreeg zijn winkel een frisse look. De inrichting is veranderd, evenals de koelmeubels. “Klanten hebben het gevoel dat de winkel ruimer is geworden, terwijl de oppervlakte niet is vergroot.”