Vlees

Uit dit dossier
Wat vindt u van vleesvervangers?

Wat vindt u van vleesvervangers?

Woensdag 14 augustus was het groot in het nieuws: vleesvervangers zijn bezig met een snelle opmars en de verkoop van vlees daalt. Reden voor ons als vakblad Vlees+ om te willen weten: hoe kijkt de branche naar deze ontwikkeling?

De worst van de toekomst

De worst van de toekomst

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat de verkoop van vleesvervangers in de supermarkt stijgt. Ook productontwerper Carolien Niebling is hiermee bezig. Zij ontwerpt de worsten van de toekomst. Worst gevuld met noten, gedroogde vruchten en bloemen of hybride worsten waarin zowel vlees als plantaardige producten zitten.

Al 100.000 klanten kopen ‘bekend’ vlees via koopeenkoe.nl

Al 100.000 klanten kopen ‘bekend’ vlees via koopeenkoe.nl

Online vleesverkoper Koopeenkoe.nl heeft de mijlpaal van 100.000 klanten in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië weten te behalen.

Drie redenen om vlees- en zuivelbenamingen te beschermen

Drie redenen om vlees- en zuivelbenamingen te beschermen

Hoe noem je plantaardige vlees- en zuivelvervangers? Benamingen als vegetarische worst of sojamelk roepen discussie op. Annette Toft, directeur van de Deense landbouw- en voedingsraad in Brussel en voorzitter van de werkgroep levensmiddelen van Copa-Cogeca, geeft drie redenen om vleesbenamingen te beschermen.

Nieuw kalkoenconcept De Sjroete Farm

Nieuw kalkoenconcept De Sjroete Farm

Kalkoenhouders Ruud en Sabrina Bos brengen een nieuw en diervriendelijk Nederlands kalkoenconcept op de markt, De Sjroete Farm, bourgondische weidekalkoen. Medio juni was het kalkoenvlees als pilot verkrijgbaar bij Slagerij Rutten in Panningen. Inmiddels hebben meer slagerijen de producten van De Sjroete Farm in het assortiment.