Vlees

Uit dit dossier
Nestlé brengt plantaardige burger op de markt

Nestlé brengt plantaardige burger op de markt

Dinsdag 2 april maakte voedingsconcern Nestlé bekend deze maand zijn ‘Incredible Burger’ op de Europese markt te brengen. De 100% plantaardige - en rauwe - burger is volgens Nestlé niet van vlees te onderscheiden qua textuur en smaak. Bij het bakken kleurt, sist en ruikt de burger net als vlees.

Uitbreiding assortiment The Meatlovers

Uitbreiding assortiment The Meatlovers

Jan Zandbergen voegt nieuwe bevroren vleesproducten toe aan het concept The Meatlovers. Deze zijn speciaal gericht zijn op de seizoenen en een aantal zijn bij uitstek geschikt voor de BBQ.

Kweekvlees  binnen twee jaar op de markt

Kweekvlees binnen twee jaar op de markt

Kweekvlees zou in de komende twee jaar in de handel verkrijgbaar kunnen zijn, stelt Mark Post, oprichter van Mosa Meat, tijdens de ProVeg New Food Conference in Berlijn. Het is Europa's eerste conferentie ooit over plant-based en cell-based proteïnen als opvolger van het traditionele vlees.

‘Zero waste-varkensvlees’ van gelukkige varkens

‘Zero waste-varkensvlees’ van gelukkige varkens

Bij de Belgische biosuper Bio-Planet, dochter van Colruyt, ligt sinds kort 'zero waste'-varkensvlees in de schappen. Geen voedselverspilling, een gesloten kringloop, gelukkige varkens en nog biologisch ook. Door Cécile Janssen - Foodlog "We willen een antwoord bieden op de steeds groeiende vraag naar lokale bioproducten. Elk jaar stijgt de...

Fairbeleg brengt vegetarisch broodbeleg op de markt

Fairbeleg brengt vegetarisch broodbeleg op de markt

Juli 2018 lanceerde Offerman het nieuwe merk Fairbeleg met een assortiment van vleeswaren, kaas en smeerbaar broodbeleg in portieverpakking. Hier wordt nu vegetarische filet americain aan toegevoegd.  De vegetarische filet americain is gemaakt op basis van zuivel. De smaak en bite is volgens de makers vergelijkbaar met de vleesvariant....