Vlees

Uit dit dossier
Rooskleurig

Rooskleurig

Het is alweer 2020, de tijd vliegt! Er is veel gebeurd het afgelopen jaar en het lijkt net alsof de hele ‘vleesschaamte-discussie’ in een stroomversnelling is geraakt. Was het eerst sporadisch dat we iets hoorden over minder vlees eten; tegenwoordig is het haast dagelijks.

Dierenwelzijnscheck: Japanse Wagyu burger dieronvriendelijker dan Nederlandse variant

Dierenwelzijnscheck: Japanse Wagyu burger dieronvriendelijker dan Nederlandse variant

DierenwelzijnsCheck deed onderzoek naar het vlees van burgertenten in Amsterdam. Volgens de organisatie scoort meer dan de helft een onvoldoende op het gebied van dierenwelzijn. Daarnaast concludeert de organisatie dat Japans Wagyu vlees onterecht een goede reputatie heeft.

Vion brengt biologische lijn op de Duitse markt

Vion brengt biologische lijn op de Duitse markt

De populariteit van biologisch vlees in Duitsland neemt toe. In 2019 steeg het marktaandeel met 13,8 procent. Daarom brengt Vion haar biologische lijn 'Der Grüne Weg' op de Duitse markt. Het assortiment bestaat uit biologisch rund- en varkensvlees. Het merk is gebaseerd op Vions Nederlandse bio-merk De Groene Weg.

‘Rood vlees van belang omdat groenten te weinig voedingsstoffen bevatten’

‘Rood vlees van belang omdat groenten te weinig voedingsstoffen bevatten’

Een daling van de nutritionele waarde van plantaardig voedsel en vis, is een goede reden om rood vlees (rund, varken, schaap, geit, paard) te blijven eten voor je gezondheid. Dat beweert professor Alice Stanton (cardiovasculaire farmacologie) van het Ierse Royal College of Surgeons.

Project Geit zet rosé geitenbokvlees op het menu

Project Geit zet rosé geitenbokvlees op het menu

Vier jaar geleden startte ZLTO, samen met melkgeitenhouders, horeca en Ruig wild & gevogelte, de promotie van geitenbokkenvlees. Een flinke investering, ook voor de fokkers. Mét kansen voor de slager. Het project blijkt geslaagd – mét het risico ten onder te gaan aan het eigen succes.