Vlees

Uit dit dossier
Geen Europees biologisch keurmerk na rituele slacht

Geen Europees biologisch keurmerk na rituele slacht

Vlees afkomstig van dieren die ritueel en onverdoofd zijn geslacht mag niet het Europese keurmerk voor biologische landbouw dragen. Dat bepaalde het Europese Hof van Justitie vandaag (26 februari) in Luxemburg. Volgens de rechters wordt met deze slachtmethode de hoogste normen voor dierenwelzijn niet nageleefd, Consumenten moeten er zeker van...

Is kweekvlees echt beter voor het klimaat?

Is kweekvlees echt beter voor het klimaat?

Kweekvlees, vlees dat in een laboratorium uit een enkele dierlijke stamcel wordt, opgekweekt is niet zo milieuvriendelijk als gedacht. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van John Lynch en Raymond Pierrehumbert van de Universiteit van Oxford. “Er is recent veel belangstelling voor kweekvlees en veel artikelen benadrukken dat het vervangen van...

BAV wil consumptie van kalkoenvlees verdubbelen

BAV wil consumptie van kalkoenvlees verdubbelen

De Coöperatieve Vereniging ter Bevordering van Afzet van Vleeskalkoenen (BAV) wil dat Nederlandse consumenten meer kalkoenvlees gaan eten. Waar de Duitse consument jaarlijks 6 kilo kalkoen eet, consumeren Nederlanders 'slechts' 1 kilo. De BAV wil de kalkoenconsumptie in Nederland verdubbelen en is  daarom in samenwerking met de Nederlandse...

Amerikanen nog altijd grootste vleeseters op aarde

Amerikanen nog altijd grootste vleeseters op aarde

De afgelopen 50 jaar verdubbelde de wereldbevolking van 3 miljard naar 7,6 miljard mensen. De wereldwijde vleesproductie vervijfvoudigde. Tegelijk kun je de krant niet openslaan of je leest over vleesminderen en plantaardig eten. Wat betekent dat voor de wereldwijde vleesconsumptie en waar wonen de grootste vleeseters op aarde? De BBC zocht het uit. Door...

Jan Zandbergen introduceert Everlamb

Jan Zandbergen introduceert Everlamb

Jan Zandbergen brengt een nieuw vleesmerk voor de foodservice op de markt. Everlamb bestaat uit een breed assortiment bevroren lamsvlees, zoals lamskoteletten, lamszadeltjes en lamsboutschijven, maar ook lamsburgers, -gehakt en medaillons. Het lamsvlees is nauwkeurig, standaard geportioneerd (afmeting en/of gewicht). Dit geeft verschillende voordelen...