Vlees

Uit dit dossier
De kunst van Foodpairing met hertenvlees

De kunst van Foodpairing met hertenvlees

Voor smaakavonturiers is het Sligro Zin Inspiratielab in Veghel ‘a place to be’. Ruig Wild & Gevogelte organiseerde er in september een masterclass over hertenvlees en Foodpairing, een wetenschappelijke benadering van smaakcombinaties.

Europese website Meat-the-facts

Europese website Meat-the-facts

Beeld: Screenshot website Meat the facts Eind september werd in het Europees Parlement de website Meat the facts gelanceerd. Het doel van deze website is om alle fabels rondom de veehouderij en de vleesproductie tegen te gaan.  Er is veel discussie over vlees en de veehouderij. Volgens de organisaties achter de website Meat the facts wordt dit...

Future Food Group van start

Future Food Group van start

In Oss is begin oktober de Future Food Group van start gegaan. De organisatie is gericht op innovatie en productie van duurzame en eco-vriendelijke vleesproducten en vleesalternatieven. Future Food Group staat onder leiding van Anton Bal.

Beter leven keurmerk blijft groeien

Beter leven keurmerk blijft groeien

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming blijft groeien. Dat blijkt uit de jaarcijfers die 22 oktober werden gepubliceerd. Het betekent volgens de organisatie dat boeren hun dieren steeds diervriendelijker houden.

Drie vragen aan Chef Nel Schellekens

Drie vragen aan Chef Nel Schellekens

Chef Nel Schellekens pleit vanuit haar Culinaire Proeftuin in Winterswijk vurig voor minder voedsel- en vleesverspilling. Zo is ze een warm voorstander van het verwerken van het hele dier en van mannetjesvlees. Onder het motto ‘van biest tot biefstuk’ brengt ze nu ossenvlees aan de man. Ook voor slagers heeft dit vlees potentie.