Vleesverwerking

Uit dit dossier
COV implementeert 'Code voor dierenwelzijn op de slachterij'

COV implementeert 'Code voor dierenwelzijn op de slachterij'

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) implementeert vanaf 1 mei 2021 de 'Code voor dierenwelzijn op de slachterij'. Het doel is om dierenwelzijn nog verder te verbeteren. De code voorziet bovenop alle huidige maatregelen onder meer in een jaarlijkse training van de slachterijmedewerkers en een jaarlijkse rapportage. De code is opgenomen...

Hans Huijbers treedt terug uit Raad Commissarissen Vion

Hans Huijbers treedt terug uit Raad Commissarissen Vion

Hans Huijbers is per 14 juli 2020 teruggetreden als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Vion. Huijbers maakte sinds 2009 deel uit van de RvC. Hij treedt toe tot het managementteam van rundveeslachterij Adriaens in België

Vion neemt rundvleesslachterij Adriaens over

Vion neemt rundvleesslachterij Adriaens over

Vion heeft het overnameproces van rundveeslachterij Adriaens in België succesvol afgerond. Het bedrijf begint met het integratieproces binnen de Vion Food Group. Alle medewerkers blijven binnen de Adriaens-organisatie.

Vion maakt varkensvleesketens transparant door middel van blockchaintechnologie

Vion maakt varkensvleesketens transparant door middel van blockchaintechnologie

Vion start met het aansluiten van de Good Farming Star varkensvleesketen op de ‘digitale snelweg’ door middel van blockchain. De keten wordt zo digitaal verbonden en volledig transparant gemaakt. Dat laat Vion weten in een persbericht.

Meesterslager Wouter van de Veen verkort keten door zelf te slachten

Meesterslager Wouter van de Veen verkort keten door zelf te slachten

Branche erkende meesterslager Wouter van de Veen gaat zelf slachten. Hij start hiermee op slachtdag (9 november). “We zetten hiermee het ambacht en de korte keten centraal en hebben door de slacht een extra schakel in eigen hand”, verklaart Wouter zijn keuze.