Vleesverwerking

Uit dit dossier
Nice to Meat opnieuw Best Managed Company

Nice to Meat opnieuw Best Managed Company

Voor het derde jaar is Nice to Meat uitgeroepen tot Best Managed Company. De horecaslager is een van de 37 bedrijven die van Deloitte deze titel kregen. “Wij zijn enorm trots op deze titel, die wij echt met zijn allen verdienen binnen dit bedrijf”, zegt Mikel Pouw, directeur van Nice to Meat.

Vion kijkt voorbij de hoge prijzen en wil investeren in ‘A-merk’

Vion kijkt voorbij de hoge prijzen en wil investeren in ‘A-merk’

Dalende consumptie en wereldwijde concurrentie bedreigen de Nederlandse varkenssector. Met bulkproductie gaat de sector het niet redden. Dat zegt Ronald Lotgerink, CEO van varkensslachter Vion Food Group. Hij deed zijn uitspraken op 27 mei in Arnhem tijdens een bijeenkomst over varkensgenetica.

G. van Dalen's Vleescentrale bestaat 50 jaar

G. van Dalen's Vleescentrale bestaat 50 jaar

G. van Dalen's Vleescentrale bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom brengt het bedrijf een speciaal digitaal magazine uit. In het magazine staat informatie over de geschiedenis, het team, het vlees en verschillende slagers die de producten gebruiken komen aan het woord.

NVWA afdeling Keuren in zwaar weer door eisen Kamer

NVWA afdeling Keuren in zwaar weer door eisen Kamer

RTL Nieuws is al verschillende maanden op het spoor van misstanden bij de afdeling Keuren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Met enige regelmaat brengt de nieuwszender nieuwe zaken naar buiten op basis van de verklaringen van klokkenluiders binnen de NVWA.

Onenigheid in de markt voor varkensvlees

Onenigheid in de markt voor varkensvlees

Door de Afrikaanse Varkenspest (ASF) is er in China veel minder varkensvlees dan voorheen. Om dit tekort te compenseren haalt het land het vlees van de internationale markt. Het gevolg: hogere varkensvleesprijzen over de hele wereld en een discussie tussen de vleesverwerkers en de boeren. Varkensvlees is doorgaans heel betaalbaar omdat boeren...