Vleesverwerking

Uit dit dossier
Minister Schouten en NVWA maken slachthuizen het leven lastiger

Minister Schouten en NVWA maken slachthuizen het leven lastiger

Onder mediadruk neemt minister Schouten nieuwe maatregelen tegen slachthuizen die niet zorgvuldig met dieren omgaan. Die onzorgvuldigheid zou zelfs tot slechte hygiëne en daardoor voedselveiligheidsrisico's leiden. In een brief aan de Tweede Kamer zegt de landbouwminister dat ze de productiesystemen in de dierlijke en vleesketen binnenkort kritisch...

COV: 'Misstanden bij slachten zijn incidenteel'

COV: 'Misstanden bij slachten zijn incidenteel'

RTL Nieuws publiceerde 16 januari over de misstanden in de Nederlandse slachthuizen. Dit gebeurde op basis van de NVWA boeterapportages van overtredingen door Nederlandse slachterijen, die werden opgevraagd door Varkens in Nood. Volgens de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) zijn deze misstanden incidenteel.

‘Laag veiligheidsbewustzijn bij Amsterdamse vleesverwerkers’

‘Laag veiligheidsbewustzijn bij Amsterdamse vleesverwerkers’

Bij vijf Amsterdamse vleesverwerkers heeft de Inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) misstanden vastgesteld op het gebied van veilig en eerlijk werken. Dat schrijft de Inspectie SZW.

Slachthuis Kerkrade failliet

Slachthuis Kerkrade failliet

De rechtbank in Maastricht heeft het Slachthuis Kerkrade B.V. failliet verklaard. Er wordt gewerkt aan een doorstart, maar de zeven medewerkers zijn ontslagen. "Het kan zomaar betekenen dat aan bijna negentig jaar ambachtelijk slachten een einde komt"

Vion Altenburg richt zich op rundvlees

Vion Altenburg richt zich op rundvlees

De productielocatie van Vion in het Duitse Altenburg gaat zich specialiseren voor rundvee. Nu worden er in de vestiging in de Duitse deelstaat Thüringen naast runderen ook nog varkens geslacht. Hier stopt Vion in het eerste kwartaal van 2020 mee om zich te concentreren op verdere groei in de rundveesector.