Wild

Uit dit dossier
Konijn in Portosaus Bosvruchten

Konijn in Portosaus Bosvruchten

Degens inspireert de slager met lekkere en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld dit recept voor Konijn in Portosaus Bosvruchten.

Echt Wild

Echt Wild

Uit onderzoek bleek dat er zowel bij consumenten (74%) als in de keten (73%) behoefte bestond aan een keurmerk waarmee echt wild van gekweekt wild wordt onderscheiden. Daarom lanceerde de Stichting Keurmerk Echt Wild eind vorig jaar het Keurmerk Echt Wild.

Eerste licenties Keurmerk Echt Wild

Eerste licenties Keurmerk Echt Wild

De eerste drie licenties van Keurmerk Echt Wild zijn verstrekt aan Slagerij Ter Weele in Oene, slagerij Jager & Boer in Zwolle en poelier Pieter van Meel & Zonen in Amsterdam. De ervaringen uit de pilot worden verwerkt om de stap naar de markt soepel en goed te laten verlopen.

Wildseizoen biedt kansen voor slagers

Wildseizoen biedt kansen voor slagers

Wild en gevogelte zijn een gat in de markt voor de slager. Hert, everzwijn, moeflon, gems, haas, wild konijn, wilde eend, fazant, duif, poldergans en patrijs; vanaf 15 oktober mag er op gejaagd worden, al zijn er diersoorten die in andere maanden of zelfs jaarrond bejaagd mogen worden.

De kunst van Foodpairing met hertenvlees

De kunst van Foodpairing met hertenvlees

Voor smaakavonturiers is het Sligro Zin Inspiratielab in Veghel ‘a place to be’. Ruig Wild & Gevogelte organiseerde er in september een masterclass over hertenvlees en Foodpairing, een wetenschappelijke benadering van smaakcombinaties.