Vlees+ 1 | editie februari 2021

Vlees 1-2021

De thema's van dit nummer van Vlees+ zijn maaltijden en kip.

In deze editie

  • COV-voorzitter Jos Goebbels blikt vooruit
    ‘Dierenwelzijn en voedselveiligheid topprioriteit’
  • Slagerij Van Broekhuizen is 100% ambachtelijk
    Maandag slachten, daarna verwerken
  • ‘De toekomst is niet voor watjes’
    Directeur VanDrie Group zoekt kansen in crisis
  • De favoriete slager van Julius Jaspers
    ‘Ik koop al mijn vlees bij Han’
  • Droombaan in de vleessector
    Bij online slagerij Beef Exclusief
  • Gekweekt vlees
    Diervriendelijk maar (nog) niet milieuvriendelijk

Rubrieken

  • SVO vakopleiding food
  • In beeld
  • Uit de branche
  • Ambacht: wokschotels
  • Column Jan Nederhoed
  • Wetgeving
  • Financieel
  • Bedrijvengids
  • Rondvraag: kip
  • Boeken
In deze editie
2021

2021

Af en toe heb je van die momenten dat je jezelf opeens met een soort schok realiseert dat de tijd vliegt. Welnu, dat had ik afgelopen week. Ik was op dinsdagochtend boerenkool aan het inscheppen (jawel, dat staat er echt) en toen bedacht ik me dat ik veertig jaar geleden op dinsdagochtend drie koeien moest uitbenen.

WHOA!

WHOA!

Sinds 1 januari 2021 hebben ondernemers die in zwaar weer verkeren een nieuw instrument in handen om een faillissement te voorkomen: de Wet Homologatie Onderhands Akkoord.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.

Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...