Vlees + 6 | september 2020

Vlees+ 6-2020

Het thema van dit nummer van Vlees+ is interieur.

In deze editie

  • Consument wil verantwoord vlees
    Maar wie betaalt de rekening?
  • De Vleeschhouwerij in Zetten
    Ambachtelijke slager in huiskamersfeer.
  • Slagerij Van der Hout opent versspeciaalzaak
    Met interieur dat tot in de puntjes is uitgedacht.
  • Kansen door corona
    Versondernemers worden lokale smaakhelden.
  • Maarnse Slagerij scoort met Epos
    Van beste gehaktbal tot oosterse gerechten.
  • De visie van Chateau Viande
    Topkwaliteit voor een middenprijs.
  • Digitalisering in het mkb
    S3FOOD helpt bedrijven met digitalisering.

Rubrieken

  • SVO vakopleiding food
  • In Beeld
  • Uit de Branche
  • Ambacht: quiche
  • Column Jan Nederhoed
  • Wetgeving
  • Financieel
  • Rondvraag: interieur
  • Boeken
In deze editie
BOR op de helling?!

BOR op de helling?!

In het recentelijk verschenen rapport ’Bouwstenen voor een beter belastingstelsel’ staan concrete bouwstenen en voorstellen voor verbeteringen en vereenvoudigingen van het belastingstelsel. Versobering van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) is daarin een belangrijk aandachtspunt. Dit is iets wat al langer wordt bepleit. Als de voorstellen worden omgezet...

Geen winkel maar een werkplaats

Geen winkel maar een werkplaats

Cees van den Berg wil het ambacht van de slager laten zien. En dat in een huiskamersfeer. “Ik heb geen winkel gemaakt, maar een werkplaats.” Zijn Vleeschhouwerij in Zetten is een plek die alle zintuigen prikkelt. In de winkel draait het om vlees met beleving, in een persoonlijke vorm.

Consument wil ­verantwoord vlees

Consument wil ­verantwoord vlees

Uit een marktonderzoek van boerenkoepel LTO blijkt dat de consument duurzaam vlees wil, maar (nog) niet bereid is om de meerprijs daarvan te betalen. Ondertussen dreigt de kostprijs van slachters te stijgen en moet de consument de broekriem verder aanhalen door de naderende recessie. Wie betaalt de rekening van verduurzaming?

Slagerij Van der Hout opent versspeciaalzaak

Slagerij Van der Hout opent versspeciaalzaak

Op 3 september opende slager Marco van der Hout zijn gloednieuwe versspeciaalzaak in het Zuid-Hollandse Poeldijk. Daar ging een fikse verbouwing aan vooraf. Voor de inrichting en winkelrouting benaderde Van der Hout de interieurspecialisten van Emondt-KMI. “Ik ben zelf een perfectionist, dus ik wil werken met vakmensen.”

Kansen door corona

Kansen door corona

Jarenlang had de versspecialist het zwaar, vastgeklemd tussen supermarkten enerzijds en horeca en luxere eetwinkels anderzijds. Ook van de fors stijgende online verkopen profiteerde het ambacht minimaal. COVID-19 lijkt hierin verandering te hebben gebracht, althans voor een deel van de versondernemers.

Maarnse slagerij scoort goed met Epos

Maarnse slagerij scoort goed met Epos

Binnen enkele jaren heeft Gerard Hardeman in Maarn een zeer succesvolle slagerij opgebouwd. Zijn ervaring en deskundigheid blijken een uitstekende match met de kennis en producten van Epos.

De visie van ­Chateau Viande

De visie van ­Chateau Viande

Chateau Viande legt zich toe op het ontwikkelen van integraal duurzame slagersproducten met de kwaliteit en het ambacht van vroeger. Beter voor iedereen, maar vooral lekker en betaalbaar. De Kloeke Kip is daarvan een treffend voorbeeld.

Digitalisering  in het MKB

Digitalisering in het MKB

Internet of Things, big data, kunstmatige intelligentie, blockchain: foodmultinationals investeren al miljoenen in digitale technologie. Maar voor midden- en kleinbedrijven is het moeilijk aan die vooruitgang deel te nemen. Hoe kunnen deze bedrijven toch profiteren van nieuwe digitale technologie?

Dubbel

Dubbel

Op sommige dagen voelt het zo dubbel. Gewoon je werk doen terwijl de wereld onder een pandemie gebukt gaat. Geen kus voor mijn moeder, wel bijeenkomsten met meer dan vijftig mensen, van wie ik een groot deel niet ken.

Quiche

Quiche

Maaltijden vormen een niet meer weg te denken onderdeel in het assortiment van de slager. Bij sommige collega’s bestaat de helft van de omzet zelfs uit maaltijden. Daarom wil ik deze keer aandacht besteden aan een aantrekkelijke maaltijd: de quiche.