Vlees + 7 | oktober 2020

Vlees 7-2020

Het thema van dit nummer van Vlees+ is feestdagen.

 

In deze editie

  • Fitter door vleesdieet
    ‘Mijn lichamelijke klachten verdwenen’
  • Versbeleving
    Bij Culinaire Slagerij Walter Brouwer
  • Vier nieuwe meesters in de slagersbranche
    Twee meesterslagers en twee meesterverkopers
  • Stoer vlees
    De waterbuffels van De Stoerderij
  • Makkelijke feestdagen
    Foodimpuls deelt maaltijdconcepten voor slager
  • De lekkerste stoofpot van Nederland
    Bij stooffestival ‘Grootmoeders geheimen’

 

Rubrieken

  • In Beeld
  • Uit de Branche
  • SVO vakopleiding food
  • Ambacht: gourmet
  • Column Jan Nederhoed
  • Financieel
  • Wetgeving
  • Bedrijvengids
  • Rondvraag: feestdagen
  • Boeken
In deze editie
Fitter door ­vleesdieet

Fitter door ­vleesdieet

Voedingsonderzoeker Esther Nederhof at vier weken lang alleen dierlijke producten. In die periode verdwenen haar lichamelijke klachten, net als haar eetbuien en buikje.

Versbeleving bij Culinaire Slagerij Walter Brouwer

Versbeleving bij Culinaire Slagerij Walter Brouwer

Walter Brouwer is met zijn culinaire slagerij al jaren een begrip in Purmerend. Hij heeft onlangs zijn zaak laten verbouwen, het gehele interieur is vernieuwd. Met twee directe concurrenten minder, wacht hem een drukke periode. Hoe bereidt hij zich voor op de feestdagen?

Vier nieuwe meesters in de slagersbranche

Vier nieuwe meesters in de slagersbranche

Sinds 21 september mogen Hans-Peter Spaans en Hans de Goeij zichzelf branche erkende meesterslager noemen. Op diezelfde datum zijn Jessica Hoevenaars en Christiaan Verkuijl geïnaugureerd als branche erkende meesterverkoper. Ad Bergwerff, voorzitter van de Commissie Meesterproef, reikte de officiële gouden meesterspeldjes uit, met de bijbehorende oorkondes.

Stoer vlees

Stoer vlees

Op De Stoerderij in het Brabantse Breugel houdt Arjan Swinkels een indrukwekkende kudde van honderd waterbuffels. Zijn boerderijvlees verkoopt hij via crowdfunding aan een groeiende klantenkring. “Lokaal en duurzaam, precies zoals iedereen vindt dat het moet.”

“Van weekendhulp tot  mede-eigenaar slagerij’

“Van weekendhulp tot mede-eigenaar slagerij’

Op zijn vijftiende begon Koen Jager (29) aan de mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij van SVO vakopleiding food. Dat ging niet vanzelf en zijn familie en vrienden zagen hem de handdoek al in de ring gooien. Maar Koen zette door, en met succes: hij rondde ook de twee vervolgopleidingen van SVO af en is nu mede-eigenaar van de slagerij waar hij...

Gourmetten - ‘Al jaren een topper tijdens de feestdagen’

Gourmetten - ‘Al jaren een topper tijdens de feestdagen’

Al jaren is gourmetten – en daar valt steengrillen voor het gemak ook onder – een topper in ons assortiment tijdens de feestdagen. Het is vrij eenvoudig om met minimale middelen een gourmetschotel te upgraden en er een luxe uitstraling aan te geven.

De finale van 2020

De finale van 2020

Er zijn al ongelofelijk veel columns geschreven over COVID-19 sinds begin maart van dit jaar. Alle scenario’s en do’s & don’ts zijn de revue al gepasseerd. Eigenlijk was mijn bedoeling om vanaf deze plek niet weer over corona te gaan schrijven.

Kerst in crisistijd - ‘We moeten de klant dit jaar extra verrassen’

Kerst in crisistijd - ‘We moeten de klant dit jaar extra verrassen’

Slagers bereiden zich voor op een bijzondere decembermaand. Terwijl de coronamaatregelen worden aangescherpt, verwachten veel slagers voor de komende feestdagen een recordaantal klanten. “Ze willen thuis uit eten gaan.”

Transitievergoeding

Transitievergoeding

Het uitgangspunt in de wet is dat iedere werknemer waarvan de arbeidsovereenkomst op initiatief van de werkgever wordt beëindigd, recht heeft op een transitievergoeding. Dit geldt niet als de werknemer ‘ernstig verwijtbaar’ heeft gehandeld. De lat voor ernstige verwijtbaarheid ligt echter hoog.

Fiscale aspecten aan beursbezoek

Fiscale aspecten aan beursbezoek

Als ondernemer wilt u natuurlijk op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in uw branche. U bezoekt daarom misschien wel eens een vakbeurs. Hoe dient u fiscaal om te gaan met deze kosten?