Vlees + 8 | november 2020

Vlees + 8 | november 2020

Het thema van dit nummer van Vlees+ is trends.

In deze editie

  • Wat worden de trends van 2021?
    Klanten willen lekker vlees; dat mag vet zijn
  • Make-over voor slagerij Dick Reus
    ‘Mensen nemen makkelijk een bakje extra mee’
  • Nieuwe smaken met behoud van ambacht
    Succesvolle samenwerking met Epos
  • Wagyu uit de polder
    Het Koeienhuis werkt jaren aan perfecte smaak
  • Consument waardeert vakmanschap
    Nieuwe rol voor vers
  • Laat zien wat je verkoopt
    Meer omzet door visual merchandising

Rubrieken

  • SVO vakopleiding food
  • In Beeld
  • Uit de Branche
  • Ambacht: wild
  • Column Jan Nederhoed
  • Wetgeving
  • Financieel
  • Bedrijvengids
  • Rondvraag: trends
  • Boeken
In deze editie
To BIK or not to BIK?

To BIK or not to BIK?

Het kabinet wil met de nieuwe Baangerelateerde investeringskorting (BIK), bedrijven stimuleren om tijdens de coronacrisis te blijven investeren. De meningen zijn verdeeld over het nut van deze regeling.

‘Zo kunt u de komende feestdagen eenvoudig wild verkopen’

‘Zo kunt u de komende feestdagen eenvoudig wild verkopen’

Neven Food, een bedrijf dat onder dezelfde paraplu valt als de firma Epos, komt op de markt met een leuk en makkelijk wildproduct: kant en klare konijnenbouten. Voor collega’s die toch eens aan de slag willen gaan met wild is dit een uitgelezen kans om dat op te pakken.

Het voedselbos

Het voedselbos

Een jaar lang bezocht Volkskrant-journalist Mac van Dinther wekelijks het voedselbos Ketelbroek in Groesbeek, waar hij van Wouter van Eck leerde hoe een voedselbos werkt, wat er groeit en wat het produceert. “Gaan we hiermee de wereld voeden?” Dat is vaak de vraag die gesteld wordt aan mensen die met een alternatief komen voor de reguliere landbouw.

Maslow

Maslow

Volgens Maslow zitten de slagers goed. Toen Abraham Maslow zijn beroemde piramide ontwikkelde plaatste hij onderin de fysieke (of basis)behoeftes van de mens. Het erg prettig als je net in die sector werkzaam bent, niemand kan immers zonder eten en drinken.

‘Leren van fouten helpt om een goede slager te worden’

‘Leren van fouten helpt om een goede slager te worden’

Max Koning (25) wist op zijn vijftiende al dat hij slager wilde worden, maar dat hij nu al zijn eigen slagerij zou hebben was onverwachts. Max rondde alle slagersopleidingen van SVO vakopleiding food af en is sinds vorig jaar eigenaar van Keurslagerij Max Koning in Blokker.

'Nieuwe’ rol voor vers

'Nieuwe’ rol voor vers

Dat voeding gerelateerd is aan onze gezondheid en kwaliteit van leven, is al lang geen nieuws meer. En dat verse producten daar een belangrijke rol in spelen, mogen we ook veronderstellen. Maar waaróm kiezen we steeds vaker voor vers en waar kopen we die producten het liefst?