1788 rundvlees krijgt geverifieerde Black Angus erkenning

1788 Jan Zandbergen

Het Australische rundvlees 1788 krijgt vanaf juni 2018 de geverifieerde Black Angus beef certificering van de Angus Society of Australia. 1788 is een merk van Jan Zandbergen voor de Europese foodservice-industrie.

Het assortiment van 1788 bestaat uit Australisch graangevoerd rundvlees. Voor dit merk gebruikt Jan Zandbergen slechts één ras te gebruiken voor meer consistentie. Er is gekozen voor Black Angus omdat dit ras de beste smaak heeft en dit rundvlees steeds populairder wordt.

De merknaam verwijst naar het jaar 1788. Toen zette kapitein Arthur Philip voet aan wal in New South Wales, Australië. In zijn vloot nam hij 6 koeien en een stier mee, de start van het houden van vee 'Down Under'.

Jan Zandbergen “World-Wide Quality in Meat” is een tweede generatie familiebedrijf en behoort tot de grotere vleesimporteurs/–exporteurs en vleesbewerkers in Europa. Ze leveren een assortiment hoge kwaliteit vlees en gevogelte aan retailers, food services, groothandels en de vleesverwerkende industrie.

 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Hightech veehouderij in natuurgebied

Hightech veehouderij in natuurgebied

Boer Geert Meersschaert en zijn vrouw Kris van Royen produceren ‘présalé’-rundvlees dat ze zelf verkopen. Het vlees komt van runderen die de helft van het jaar grazen in het natuurgebied van het Verdronken land van Saeftinghe in Zeeuws-Vlaanderen. Op hun bedrijf gaat hightech-veehouderij hand in hand met natuurlijke begrazing.

Slagerij Konijn verkoopt vlees met 'drie sterren beter leven'-keurmerk

Slagerij Konijn verkoopt vlees met 'drie sterren beter leven'-keurmerk

Al het rund-, kalfs- en varkensvlees bij Slagerij Konijn uit Den Helder heeft sinds september 2019 net het 'drie sterren beter leven'-keurmerk van de Dierenbescherming. De slagerij is een van de eerste slagers van Nederland die dit doet.

Goed vlees van melkkoeien

Goed vlees van melkkoeien

Vaak gaan oude melkkoeien die onvoldoende melk produceren rechtstreeks naar het slachthuis. Het vlees van deze koeien is van lage kwalitatief en wordt meestal gebruikt voor gehakt en hamburgers. Bij Heijdra Vleesvee doen ze dit anders. Zij kopen oude melkkoeien en geven de dieren de tijd om eerst tot rust te komen. Het resultaat? Kwalitatief goed vlees.