1788 rundvlees krijgt geverifieerde Black Angus erkenning

1788 Jan Zandbergen

Het Australische rundvlees 1788 krijgt vanaf juni 2018 de geverifieerde Black Angus beef certificering van de Angus Society of Australia. 1788 is een merk van Jan Zandbergen voor de Europese foodservice-industrie.

Het assortiment van 1788 bestaat uit Australisch graangevoerd rundvlees. Voor dit merk gebruikt Jan Zandbergen slechts één ras te gebruiken voor meer consistentie. Er is gekozen voor Black Angus omdat dit ras de beste smaak heeft en dit rundvlees steeds populairder wordt.

De merknaam verwijst naar het jaar 1788. Toen zette kapitein Arthur Philip voet aan wal in New South Wales, Australië. In zijn vloot nam hij 6 koeien en een stier mee, de start van het houden van vee 'Down Under'.

Jan Zandbergen “World-Wide Quality in Meat” is een tweede generatie familiebedrijf en behoort tot de grotere vleesimporteurs/–exporteurs en vleesbewerkers in Europa. Ze leveren een assortiment hoge kwaliteit vlees en gevogelte aan retailers, food services, groothandels en de vleesverwerkende industrie.

 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Zandbergen World’s Finest Meat exclusieve distributeur van Australian Agricultural Company

Zandbergen World’s Finest Meat exclusieve distributeur van Australian Agricultural Company

Zandbergen World’s Finest Meat wordt de exclusieve distributeur van Australian Agricultural Company (AACo) voor continentaal Europa. Zandbergen gaat de distributie verzorgen voor de merken Darling Downs en Kobe Cuisine.

Prijzen voor FN Global Meat op World Steak Challenge 2019

Prijzen voor FN Global Meat op World Steak Challenge 2019

In Dublin vond op 10 juli de World Steak Challenge plaats. FN Global Meat was een van de prijswinnaars en werd beloond met twee keer goud en een keer zilver. In totaal reikte de jury 255 medailles uit, 106 gouden, 90 zilveren en 59 bronzen. Het Deense bedrijf JN Meat International won evenals vorig jaar de titel World’s Best Steak.

Promotie Belgisch rundvlees

Promotie Belgisch rundvlees

De drie Belgische horeca-federaties, de landbouworganisaties en een sectororganisatie gaan Belgisch rundvlees, zoals Witblauw, Bleue de Chimay, het Rood ras, Limousin en Charolais, promoten bij de consument. Hiervoor tekenden zij 19 april een charter. Dat meldt het Laatste Nieuws. Minister van Landbouw, Denis Ducarme (MR), coördineert...