Meningen over vlees bij Slagerij de Hamvraag

Hamvraag

Over weinig onderwerpen zijn de meningen zo verdeeld als over vlees. Op maandag 28 maart (Tweede Paasdag) opent Slagerij de Hamvraag in ’s-Hertogenbosch om eens op een andere manier op het vleesvraagstuk te kauwen.

Slagerij de Hamvraag is tussen maandag 28 maart en zaterdag 2 april geopend in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. De Slagerij opent haar deuren met een feestelijke opening op 28 maart om 12:00 uur en is de rest van de week dagelijks geopend tussen 10:00 en 18:00 uur. Daarnaast is er in de avonduren (19:30-21:30) een speciaal programma. Vrijwel alles is gratis te bezoeken.

CowGum: vleselijk lekker

Slagerij De Hamvraag is geen doorsnee slagerij en kiest ook in haar assortiment voor vernieuwing. Zoals met de CowGum, een kauwgom met vleessmaak om lekker op te (her)kauwen. Benieuwd naar de unieke smaak; het hartige tussendoortje wordt dinsdag 15 maart van 16.00 tot 21.00 uitgedeeld op het station van Den Bosch en is natuurlijk ook af te halen in Slagerij de Hamvraag.

Voor wie?

Slagerij de Hamvraag is voor iedereen die wil nadenken over zijn vleesconsumptie. “Wij willen mensen laten ervaren dat ze altijd een keuze hebben. Wel of geen vlees. We geloven dat mensen als ze meer weten vanzelf tot een goede keuze komen, wat hun keuze ook is”, benadrukt Wim Coenraadts van FoodUp! Brabant, initiator van de slagerij. “En valt de keuze op vlees, dan hopen we dat ze vragen om beter vlees; vlees dat het dier een rijker leven geeft en de boer een betere prijs.”

Wat zie je?

In de speciaal ingerichte slagerij beleef je de wereld van ons vlees haast aan den lijve. Je kunt er zowel kiloknallen als zelf worst maken. Daarnaast kun je in het avondprogramma volop je blik verruimen. Bijvoorbeeld door op dinsdag 29 maart in gesprek te gaan met Marijn Frank (Keuringsdienst van waarde), over de vraag waarom ze het moeilijk vond om minder vlees te eten.

Verder is er ruim gelegenheid om producten van Brabantse vleesvakmannen en -vrouwen te proeven. Het ideale moment om boeren, slagers en worstmaker het hemd van het lijf te vragen. Meer informatie over het volledige programma vind je op slagerijdehamvraag.nl.

Reactie toevoegen