Vakwedstrijd voor slagers om lekkerste Zeeuws spek

Wie maakt het beste Zeeuws spek en wint de Zeeuws Spek Trofee? Slagers uit de provincie Zeeland kunnen zich nog tot 28 september inschrijven voor de vakwedstrijd. De spekcompetitie is een onderdeel van een Zeeuws programma over voedsel, dat zich afspeelt tijdens de Dutch Agri Food Week van 12 tot en met 25 oktober. De wedstrijd wordt georganiseerd door Food Delta Zeeland en Lekker Zeeuws in samenwerking met SVO Vakopleiding Food en de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Competitie

Deelnemers moeten 28 september een stuk spek inleveren bij SVO Vakopleiding Food in Goes. De eerste keuring is op 29 september, uit alle ingezonden producten worden drie finalisten georganiseerd. Op 13 oktober wordt de ‘Zeews Spek Trofee’ uitgereikt aan de winnende slager. Alle deelnemende slagers ontvangen een eervolle vermelding voor hun inzending.

Aanmelden

Inschrijven voor de wedstrijd kan vòòr 28 september door te mailen naar info@fooddeltazeeland.nl.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Meer dan 80 slagers schreven zich in voor de KNS-vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt. De vakjury keurde alle inzendingen en maakte 10 september tien finalisten bekend. Op 30 september wordt bekend welke slager dit jaar de Lekkerste Bal Gehakt maakt.

Vakwedstrijd Arnhem Rookworststad gaat door in oktober 2020

Vakwedstrijd Arnhem Rookworststad gaat door in oktober 2020

De vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2020 gaat door. In oktober strijden slagers voor de 46ste keer om de kampioensprijs 'de bronzen rookworst'. Slager Wout van Veen won de vorige editie van deze wedstrijd.

Campagne 'Zorg voor een vakantierooster' nu online

Campagne 'Zorg voor een vakantierooster' nu online

De KNS ontwikkelde voor de zomermaanden voor de slagers een campagne met een verwijzing naar onze huidige manier van leven met als thema ‘Omdat we thuisblijven deze zomer’. Deze campagne bestaat uit drie boodschappen. De eerste ('Soms moet je even doorbijten') is net afgelopen en vandaag op 1 juli start de tweede: 'Zorg voor een vakantierooster'. In...