Vleeswarenproducent Group of Butchers toch verkocht

Het meerderheidsbelang van vleeswarenproducent Group of Butchers komt in handen van Equistone Partners Europe. Eerder dit jaar kon de eigenaar, Nordian Capital, geen koper vinden. Nu hebben beide investeringsmaatschappijen overeenstemming bereikt. De overige aandelen blijven in handen van het management van Group of Butchers. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Eind maart meldde Nordian, de voormalige private-equitytak van Rabobank, nog dat een mogelijke verkoop mislukt was. Er zouden toen onderhandelingen zijn gevoerd met Equistone, de private-equitytak van Barclays Bank. Nordian had het meerderheidsbelang in Group of Butchers in 2012 verworven.

Group of Butchers

Group of Butchers, voorheen DGS Group (Dutch Grilled Specialties), is in 1997 in Tilburg opgericht en produceert en distribueert vleesproducten en vleeswaren. Het Nederlands-Belgische bedrijf, met 350 medewerkers en een jaaromzet van ruim 125 miljoen euro, is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Zo zijn in 3 jaar tijd 5 branchegenoten overgenomen, waaronder familiebedrijf De Roller, gespecialiseerd in rookworsten. Het bedrijf won begin dit jaar in hun categorie voor de vierde keer op rij de Industributie-trofee.

Equistone

Equistone is onder meer investeerder in The Compleat Food Group (worst, paté, olijven, antipasti, brioches, crêpes en wafels), Whitworths (gedroogd fruit, noten en zaden) en restaurantketen Gaucho.

Nordian

Nordian investeert onder meer in Cherry Valley (fok en slacht van pekingeenden) en zat tot 2015 ook in Selo Foodprocessing and Packaging Systems en Delta Wines. De oprichters en managers van Group of Butchers blijven in dienst en blijven ook als aandeelhouders aan het bedrijf verbonden.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
2021

2021

Af en toe heb je van die momenten dat je jezelf opeens met een soort schok realiseert dat de tijd vliegt. Welnu, dat had ik afgelopen week. Ik was op dinsdagochtend boerenkool aan het inscheppen (jawel, dat staat er echt) en toen bedacht ik me dat ik veertig jaar geleden op dinsdagochtend drie koeien moest uitbenen.

Trend biedt kansen en elke slager reageert er anders op

Trend biedt kansen en elke slager reageert er anders op

Wat worden de trends van 2021? En in hoeverre maakt de slager gebruik van trends in de branche? Terwijl de een zich volledig stort op nieuwe smaken, digitale mogelijkheden en een bezorgservice, profileert de ander zich door dat juist níet te doen.

Foodtrends in de slagerij

Foodtrends in de slagerij

Slager Josja Haagsma en foodtrendwatcher Marielle Bordewijk zien een aantal specifieke producttrends in de slagerij.