Michiel Herkemij nieuwe CEO Vion

17 december 2013

Michiel Herkemij wordt de nieuwe CEO van Vion Food Group. Hij heeft ruime ervaring in de food en beverage en gaf leiding aan verschillende bedrijven in transitie. Dat meldt evmi.nl.

Recentelijk was Herkemij CEO van D.E Master Blenders 1753. Bij Douwe Egberts was hij onder meer verantwoordelijk voor de verzelfstandiging van het bedrijf na de afsplitsing van Sara Lee.

Eerder was hij voor Heineken betrokken bij de acquisitie en integratie van de bierdivisie van Femsa en daarna eveneens voor Heineken CEO in Mexico. Voor FrieslandCampina werkte Herkemij onder meer in Azië, Afrika en in het Midden-Oosten.

Ook voorzitter RvB

Herkemij (49) is door de Raad van Commissarissen van Vion benoemd in de functie van CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij gaat voor Vion een nieuwe strategische koers uitzetten en verder bouwen aan de nieuwe foodstructuur en de kwaliteit van Vion en haar producten.

De nieuwe topman volgt als CEO en RvB-voorzitter Dirk Kloosterboer op, die waarnam voor Uwe Tillmann die op 3 september 2012 aftrad. Herkemij start op 15 januari 2014 met zijn nieuwe functie.

Altijd op de hoogte blijven?