Verbouwingstips van slager Fred Karremans

25 juli 2013

Fred Karremans, mede-eigenaar van Gildeslagerij Scholtes in Rijswijk, heeft zijn zaak enkele maanden geleden laten verbouwen. In het julinummer van Vlees+ vertelt Karremans hoe het nieuwe interieur hem bevalt en over zijn nieuwe koelcel met raam waarmee hij in de winkel veel aandacht trekt. De ondernemer geeft alvast enkele tips voor collega-slagers die ook plannen hebben om te verbouwen.

Bij een nieuw interieur komt heel wat kijken, weet Fred Karremans. “Zorg voor één aanspreekpunt voor de hele verbouwing, dat communiceert makkelijker”, is het eerste advies dat hij wil meegeven. “Maak meteen duidelijke afspraken over prijzen; zorg dat er geen losse eindjes zijn waarover later kan worden gediscussieerd.”

Omgeving

Zie je iets moois bij een andere slager, dan betekent dat niet dat datzelfde bij jou ook werkt, weet de ambachtsman. “Kijk bij alle keuzes die je maakt goed naar je omgeving en je klanten. Iets kan bij een ander heel goed werken en bij jou niet. Op de ene plek lopen broodjes heel goed; ergens anders kunnen klanten meer behoefte hebben aan een traditioneel assortiment vlees.”

De slager heeft zijn winkel voor de verbouwing een maand gesloten. “We hadden geluk dat we onze klanten op konden vangen in onze andere vestiging in Rijswijk, maar daardoor kregen we het op die locatie wel veel drukker en daar was die slagerij eigenlijk niet op ingericht. Vang je de productie tijdelijk ergens anders op, dan is een goede planning heel belangrijk om alles goed te laten verlopen.”

Tweede vestiging

Karremans heeft samen met zijn broers Jan en Ed drie slagerijen; twee in Rijswijk en één in Kijkduin. Hij besluit met een tip voor wie een tweede vestiging wil openen: “Ga op zoek naar een leeg pand, waar geen geschiedenis ligt van een andere slagerij. Je kunt je assortiment dan zo kopiëren, iets wat lastig is als er al een slagerij was gevestigd, met een publiek dat al bepaalde verwachtingen heeft.”

Meer over het interieur van Gildeslagerij Scholtes in het julinummer van Vlees+.

Altijd op de hoogte blijven?