Meesterslagers op 'paddo'-tour

20 oktober 2014

Om hun kennis op het culinair vlak te verrijken, hebben leden van de Vereniging Nederlandse Meesterslagers een studiebezoek gebracht aan een champignonteler in het zuiden van het land.

Keten in beeld

De Meesterslagers kregen informatie over de traditionele, witte champignons en de opkomst van andere soorten paddenstoelen als de shiitake, oesterzwammen, portobello’s en kastanjechampignons. Ook kwamen de teelt, voedingsbodems, groei- en verwerkingstijd, houdbaarheid, voedingswaarden en milieuaspecten aan de orde. Volgend op de theoretische informatie volgde een bedrijfsbezichtiging en een praktijkoefening in het plukken van de oogst.

Heldere champignonsoep

Aan het begin van de avond gingen de leden de kookstudio in om, onder begeleiding van een kok, een uit meerdere gangen bestaand menu te bereiden en vervolgens op te eten. Een menu met een mix van champignons als basis. Er werden onder meer een heldere champignonsoep, smaakvolle risotto en volle champignonroomsaus gemaakt voor de begeleiding van een trio van longhaas, kalfsborst en sukadesteak. Alles begeleid met een passend wijnarrangement.

Ervaringen uitgewisseld

Naast de opgedane kennis werd ook onderling ervaringen uitgewisseld over de toepassingen van champignons in het hedendaags culinair assortiment en het toepassen van luxere champignons in het decemberassortiment.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?