Nieuws

De Goene Weg lanceert EKO-code voor varkensvlees

EKO Keurmerk

De Groene Weg lanceert per 1 januari 2018 een EKO-code voor haar varkensvleesketen. Met de deze code wil de De Groene Weg de voedselproductie verder verduurzamen. De biologische vleesproducent is de eerste die het vernieuwde EKO-keurmerk in praktijk gaat brengen.

Vernieuwing EKO-keurmerk 

Stichting EKO-keurmerk vernieuwt met ingang van 1 januari 2018 het keurmerk. Zo wil de stichting het keurmerk verder versterken en onderscheidend te maken. Voor alle EKO-licentiehouders betekent dit dat de eisen strenger worden.

In het keurmerk staan de vier principes van de internationale overkoepelende biologische beweging IFOAM centraal. Dit zijn eerlijkheid, zorg, gezondheid en ecologie. Daaromheen liggen twaalf thema’s, waaronder dierenwelzijn, innovatie, transparantie en communicatie. Deelnemers aan het EKO-keurmerk kiezen jaarlijks twee duurzame verbeterdoelen. Zo moeten bedrijven ieder jaar duurzamer worden.

De Groene weg

Dit gaat de Groene Weg ook doen. Manager Allard Bakker: “Met de EKO-code geeft De Groene Weg samen met haar leveranciers verregaand invulling aan de twaalf thema-gebieden binnen het EKO-keurmerk. Binnen de EKO-code kan elke De Groene Weg-leverancier zichzelf – via een EKO-code maatlat – op deze gebieden scoren. De Groene Weg gaat de EKO-code maatlat per 1 januari 2018 binnen de leveranciers-vereniging in de praktijk brengen. Vanaf januari kunnen alle leveranciers hun maatlat digitaal via de website invullen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *