Nieuws

Sebastiaan Veenhuizen wint ‘Het Glazen Kalf’

Sebastiaan Veenhuizen, chef-kok van het nieuwe Holland Casino in Amsterdam-West, won 11 oktober de prestigieuze kookwedstrijd Het Glazen Kalf. De VanDrie Group organiseert deze wedstrijd ieder jaar. Dit jaar vond de wedstrijd plaats tijdens het vakevenement voor de gastronomie Folie Culinaire in MECC Maastricht.

Tijdens de wedstrijd kregen jonge kooktalenten de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur één hoofdgerecht te maken in viervoud. In de mystery box zaten kalfsstaartstuk, kalfslever en kalfszwezerik. Daarnaast konden ze kiezen uit verschillende ingrediënten voor de garnituur.

Sebastiaan werd door de vierkoppige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Hij ontving uit handen van chef-kok Huub Oudshoorn de bokaal Het Glazen Kalf en een cheque voor kalfsvlees. Daarnaast heeft Culinaire Saisonnier een reportage aangeboden in haar vakblad. Sebastiaan wist de jury te overtuigen door het hoofdgerecht op sterrenniveau te presenteren.

Op een gedeelde tweede plek eindigden Rick Kleijwegt, kok bij SMAAK & MEER in Maassluis, Vincent Mullenders, kok bij restaurant Infini in Wahlwiller en Mike Leusenkamp, kok bij restaurant bistro Het Koetshuis in Enschede. Zij ontvingen het boek KALF.

De jury bestond uit voorzitter chef-kok Felix Alen de Grand van Hof te Rhode in Diest België, Norbert Koreman van Culinaire Saisonnier, Hans Snijders van Chateau Neercanne en Huub Oudshoorn, chef-kok namens de VanDrie Group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *