Nieuws
Slagerij Haverkort

Bij slagerij Haverkort uit Assendorp staat in de maand oktober de worst centraal. Vanwege de veelzijdigheid in vorm, smaak en het ambachtelijke productieproces vindt de slagerij dat de worst extra verdient.

De slager wil de liefde voor de worst delen met zijn klanten. Daarom geeft hij op 19 oktober om 16.00 en 19.00 een demonstratie biologische droge worst maken. Hij tootn het hele ambachtelijke proces: van​ ​het​ ​malen,​ ​mengen,​ ​drogen​ ​tot het​ ​roken​ ​van​ ​de​ ​worsten.​

Dierenwelzijn is belangrijk voor de biologische slagerij. Al het vlees komt dan ook bij biologische boeren vandaan. Zo levert Jérouville Christophe uit de Belgische Ardennen het rundvlees. Hij fokt Charolais runderen. Het varkensvlees komt bij Overesch ecologische landbouw vandaan. De slagerij verkoopt ook wild. Dit is afkomstig van de Veluwe.

Beeld: Facebook Slagerij Haverkort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *