Nieuws

Vion Pork introduceert ‘Robusto’-ham

Vion

Vion Pork, onderdeel van Vion Food Group, introduceert onder de merknaam Robusto een premium geselecteerde ham voor het topsegment van de Italiaanse markt. De hammen, afkomstig uit het ketenconcept Good Farming Balance, zijn ontwikkeld voor de topproducenten van gedroogde hammen.

Gedroogde ham is een van de bekendste vleeswaren uit Italië. Het product staat internationaal sterk in de belangstelling op basis van het speciale productieproces, waarbij de ham door luchtdroging zijn speciale smaak en consistentie ontwikkelt. Vion levert sinds vele jaren hammen aan Italiaanse gedroogde ham-producenten. Nu voegt de onderneming daar met Robusto een premium kwaliteit aan toe. Robusto is ontwikkeld voor de productie van de allerhoogste kwaliteit gedroogde ham. De introductie van het nieuwe Robusto-concept vindt plaats tijdens de internationale voedingsbeurs Anuga in Keulen.

Champions League

De Robusto-hammen zijn van de hoogste kwaliteit en onderscheiden zich door hun gewicht, kleur, vetbedekking, intramusculair vet, vorm en consistentie. Daarmee zijn ze het perfecte uitgangsmateriaal voor de top van de Italiaanse drooghamindustrie. “Vion Pork betreedt met deze stap de Champions League van de Italiaanse hamproductie,” stelt een enthousiaste Frans Stortelder, Chief Operating Officer (COO) van Vion Pork. Hij wijst erop dat naast de genoemde productkenmerken, de herkomst uit een geïntegreerde productieketen een belangrijke toegevoegde waarde is. “Dat wordt in de internationale afzet van kwaliteitsvarkensvlees in de toekomst nog belangrijker dan een scherpe prijs”, aldus Stortelder.

Good Farming Balance

Vion Pork produceert de speciale Robusto-ham binnen het eerder dit jaar geïntroduceerde ketenconcept Good Farming Balance. Daarbij kiezen varkenshouders, die een
leveringsovereenkomst met Vion aangaan, voor een speciale aflevermodule. De Robusto hammen komen uit de modules, waarbij de varkens zwaarder worden afgeleverd; wat de hoogste kwaliteit (vette) hammen mogelijk maakt. Na een scherpe interne selectie, levert Vion Pork de hammen vervolgens aan de Italiaanse afnemers.

Trusted partner

Italiaanse producenten van topkwaliteit gedroogde ham verkopen hun product steeds vaker op internationale markten zoals de USA, Canada en Japan. Om daar opgenomen te worden in het assortiment van grote retail-ondernemingen, zijn een gegarandeerde herkomst en transparantie in de keten belangrijke voorwaarden. Bovendien is het voor de export naar veel landen noodzakelijk dat de producten voldoen aan de veterinaire toelatingseisen, zoals geformuleerd in het USA-certificaat. Alle slachterijen van Vion in Nederland hebben zo’n USA-certificaat.

De hamproducenten kiezen steeds vaker voor leveranciers met een gecontroleerde en geborgde productieketen, van boerderij tot eindproduct. Vion biedt dit in de vorm van haar Good Farming-programma. “Hiermee zijn we voor onze afnemers en voor onze leveranciers – de varkenshouders – een trusted partner. Vertrouwen is in de wereld van voedsel het allerbelangrijkste”, aldus Stortelder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *