Bedrijfsnieuws

2 Sisters Storteboom neemt failliet BBS Food over

2 Sisters Storteboom

Het failliete BBS Food uit Barneveld gaat een doorstart maken als onderdeel van 2 Sisters Storteboom. De rechtbank in Zutphen keurde de overname 12 januari goed. Het faillissement van BBS Food werd 8 januari uitgesproken.

Curator Frans van Oss meldt in de Barneveldse Krant dat 2 Sisters Storteboom het bedrijf ‘actief’ heeft gekocht. Dat betekent dat BBS Food wordt overgenomen met alle voorraden en het klantenbestand. Ook verwacht de curator dat de werkgelegenheid voor een groot deel behouden blijft.

BBS Food verwerkt kant-en-klare en diepgevroren kip- en andere vleesproducten. De afnemers kwamen uit de retail, foodservice en groothandel in binnen- én buitenland. Het bedrijf had twee locaties in Barneveld. Van Oss is nog niet zeker of 2 Sisters Storteboom beide vestigingen aan gaat houden.

Het hoofdkantoor 2 Sisters Storteboom staat in Putten. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Nijkerk, Zeewolde en Kornhorn. De onderneming is onderdeel van de Britse 2 Sisters Food Group. Dit is een groep bedrijven binnen de Britse voedselindustrie met wereldwijd meer dan 23.000 medewerkers. 2 Sisters Storteboom is gespecialiseerd in de verwerking van kipproducten, zowel vers als diepgevroren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *