Bio Goat Meat organiseert Boktober

28 augustus 2018

Bio Goat Meat organiseert vanuit het merk Bokkenbunker Boktober. Gedurende de maand oktober vinden boktoberfeesten plaats in verschillende restaurant. De Duitse Oktoberfesten zijn de inspiratiebron. Dit betekent lange tafels, bierpullen, Duitse Schlagers, bokwurst und sauerkraut.

Boktober

De bezoekers van de Boktoberfeesten kunnen allerlei soorten geitenvlees proeven en in pakketten mee naar huis nemen. Zoals de bokworst van Brandt & Levie worstmakers of de traditionele satéh kamping. De gerechten gaan gepaard met Bokbier.

Boktoberfeesten

Bokken Bunker

Bokkenvlees is niet populair in Nederland. Dit betekent dat de bokjes vaak al heel jong geslacht worden, omdat de kosten van het grootbrengen niet opwegen tegen de opbrengst. Bij de Bokken Bunker doen ze dat anders. De bokjes groeien op verschillende biologische geitenhouderijen. Na de geboorte worden de bokjes gescheiden van de moeder en worden in groepjes grootgebracht in de stal en op de wei. Na 6-9 maanden worden ze verdoofd geslacht. De slagers van de Bokken Bunker versnijden het vlees van kop tot kont, zodat er niks verloren gaat.

Bio Goat Meat

Sinds maart 2018 maakt de Bokken Bunker deel uit van Bio Goat Meat. De coöperatie werd in januari 2018 opgericht door dertig biologische geitenhouders om bokjes een goed leven te geven, Nederlanders bekend te maken met geitenvlees en biologisch boklamsvlees in Nederland te verkopen.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?