Nieuws
Bio Goat Meat

Meer dan 30 biologische geitenhouders hebben zich 6 februari officieel verenigd in de coöperatie Bio Goat Meat. Het doel van deze coöperatie om bokken op een duurzame manier op te fokken en te vermarkten in de biologische markt. De coöperatie neemt de logistiek, slacht, verwerking, distributie en afzet op zich. Leden krijgen ook advies over huisvesting en voeding van de dieren.

Bio Goat Meat biedt twee soorten vlees aan. Allereerst Capretto. Dit is vlees heeft een zachte, volle smaak en is afkomstig van een lam van 8 tot 12 kilo. De tweede soort is het relatief onbekende Chevon. Dit vlees komt van bokjes van ongeveer 35 kilo die vanaf het voorjaar in de wei lopen. De cooperatie wil meer bekendheid aan dit vlees geven.

De coöperatie vertegenwoordigd met het huidge ledenaantal ongeveer driekwart van de biologische geitenbedrijven in Nederland. De provincie Groningen en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling ondersteunen dit initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *