Nieuws

Eigen keurmerk voor wild

Keurmerk Echt Wild

Peter Klosse, lector gastronomie en voorzitter van stichting in oprichting Keurmerk Echt Wild, maakte 8 oktober bekend dat wild binnenkort een eigen keurmerk krijgt. Dit gebeurde tijdens de Food Professional Day in Wageningen. Deze dag voor professionals uit de horeca stond in het teken van wild.

Keurmerk Echt Wild

Het keurmerk moet wild vlees duidelijk onderscheiden van andere producten. Zowel het publiek als de keten heeft hier behoefte aan. Uit onderzoek van marketingbureau Zest blijkt dat 67 procent van de Nederlanders het belangrijk vindt dat wild uit de vrije natuur herkenbaar is door bijvoorbeeld een keurmerk. Een ander onderzoek, van studenten van Hotel Management School Maastricht liet zien dat 73% van de respondenten de toegevoegde waarde van een wildkeurmerk ziet.

Stichting Keurmerk Echt Wild

De stichting Keurmerk Echt Wild gaat het keurmerk uitgeven. Naast voorzitter Peter Klosse zijn ook Thomas van Meel, directeur van wildverwerkingsbedrijf Pieter van Meel en zonen, en Laurens Hoedemaker, directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging bij de stichting betrokken. Het keurmerk wordt gegeven aan bedrijven en personen die volgens de richtlijnen van het NVWA wild in de keten. De herkomst van het wild moet traceerbaar zijn.

Om het draagvlak zo groot mogelijk te maken vraagt de stichting verschillende marktpartijen om input te geven over de criteria. Zij worden deels benaderd, maar kunnen ook zelf hun input geven via info@echtwild.nl. De stichting wil het keurmerk dit jaar operationaliseren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *