Masterclass Irish Beef met Alain Alders

21 juni 2018

De zon liet zich niet zien, maar de warmte in strandpaviljoen Ajuma in Zandvoort was er wel en kwam van de diverse barbecues. Chef-kok Alain Alders gaf een masterclass met Irish Beef. Deelnemers waren hobbykoks, foodbloggers en andere vleesliefhebbers, die via de culinaire rubriek van Felix Wilbrink in de Telegraaf en de Facebookpagina van Bord Bia hadden aangegeven voor deze masterclass in aanmerking te willen komen.

En het werd gezellig en de mooie stukken Iers rundvlees werden vakkundig geroosterd op de barbecues en daarna verorberd. Alain Alders ontfermde zich over de stoofpotten op de Ofyr. Daarin gingen alle kleine stukjes vlees, van riblappen, verrijkt met paprika, uien en andere groenten.

Op schalen bij de kleine barbecues waar de deelnemers aan werkten, lagen vergeten groenten, diverse wortelen, groene asperges en paprika's.

Iers rundvlees is zo bijzonder omdat Ierland een klimaat heeft met veel regen, dus veel gras. De koeien kunnen langer buiten lopen dus veel beweging hebben. Het Origin Green keurmerk is onderdeel van het Ierse duurzaamheidsprogramma en omvat 95 procent van de export van het Ierse rundvlees.

Altijd op de hoogte blijven?