Nieuws

Pensioenfonds slagersbedrijf wint ESG-award

Pensioen Pro Awards

De uitreiking van de Pensioen Pro Awards vonden op 6 juni plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam.  Het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf won de themaprijs ESG award, de award voor de meest duurzame beleggingen.

Pensioen Pro Awards

De Pensioen Pro Awards zijn de vakprijzen voor de pensioensector. Het FD en IPE reiken deze prijzen jaarlijks uit. De belangrijkste prijs is de Gouden Pensioen Pro Award voor het ‘Beste pensioenfonds van Nederland 2018’. Deze ging dit jaar naar het Heineken Pensioenfonds. Daarnaast zijn er themaprijzen en zilveren en bronzen awards.

Een jury beoordeelde alle genomineerden en kenden de prijzen toe. In de jury zaten Loek Sibbing (NLII), Loranne van Lieshout (Ortec Finance), Martijn Euverman (Sprenkels & Verschuren), Hedwig Peters (onafhankelijk consultant) en Stefan Lundbergh (Cardano).

ESG award

Een van die thema prijzen, de ESG award voor duurzame beleggingen ging naar het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf. Het pensioenfonds gooide de afgelopen drie jaar zijn beleid om en richtte dit duurzaam in. De jury prees de integrale en vooruitstrevende aanpak en kende het fonds de ESG Award toe.

Wim van den Brink, voorzitter van het pensioenfonds (namens werkgevers Koninklijke Nederlandse Slagers) nam samen met Laetitia de Leede en Frans van de Veen, leden van de Beleggingscommissie, de award in ontvangst. Zij kregen de prijs uit handen van Jan-Albert Koopman, business development manager pensions bij BNP Paribas Securities Services.

Overige themaprijzen

De fondsen Fysiotherapeuten én SBZ Pensioen ontvingen de themaprijs voor ‘beste langetermijnbelegger’. De pensioenfondsen ING, NN CDC en ING CDC kregen voor hun Pensioenfonds Academie gezamenlijk de innovatieprijs van de jury.

De communicatieprijs was voor pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Dit fonds ontwikkelde een tool die de mogelijkheden om eerder te stoppen inzichtelijk maakt voor deelnemers. In deze ‘categorie’ kreeg Centraal Beheer APF een eervolle vermelding van de jury, omdat dit fonds slechts één punt achterbleef op PFZW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *