Nieuws

De eerste vier slagers die vorig jaar startten met het afleggen van de meesterproef van Stichting Meestertitels Slagersbranche zijn klaar. Zij horen 15 maart of ze zich meesterslager mogen gaan noemen. De nieuwe groep start in mei. Slagers kunnen zich hier nu voor aanmelden.

De meesterproef die de slagers af moeten leggen bestaat uit drie onderdelen: vers vleesbewerking, ondernemerschap & communicatie en worstmakerij & traiteur. Na het tweede onderdeel bleven er twee kandidaten over. Dit zijn Dennis van Dun van Slagerij Van Roessel uit Waalwijk en Wouter van de Veen van Slagerij Wout van de Veen uit Ederveen. Zij horen 15 maart of zij de titel branche erkende meesterslager mogen dragen.

Alleen voor topslagers

Iedere gediplomeerde slager kan zich inschrijven als kandidaat voor de meesterproef. De Stichting Meestertitels Slagersbranche vraagt om topslagers met een gedegen opleiding, kennis en kunde van het ambacht/slagersvak, werkervaring en een eigen zaak of de functie chef/ bedrijfsleider. Slagers die bijvoorbeeld betrokken zijn bij innovatie van producten, opleiden van nieuwe slagers en/of mee doen aan vakwedstrijden.

Wat houdt de meesterproef in?

De meestertitel ‘branche erkende meesterslager’ is de hoogst haalbare titel in de branche. De meesterproef test slagers met praktijk- en theorieopdrachten op de volgende onderdelen:

  • Praktijk (worstmakerij, traiteur, vers vleesbewerking)
  • Vakkennis
  • Ondernemersvaardigheden
  • Sociale en communicatievaardigheden
  • Intake

Slagers die zich opgeven doorlopen eerst de intake. Op basis daarvan bepaalt de Commissie Meesterproef of de slager kan starten met de meesterproef. Kandidaten die (nog) niet aan de vereisten voldoen krijgen een advies van de commissie met daarin de punten waaraan ze nog moeten werken.

1 reactie op “Slagers kunnen zich inschrijven voor de meesterproef

  1. Wat een drukte en gedoe nog zo vlak voor je vakantie! Nu lekker relaxen en ontspannen en wij zien uit naar jullie avonturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *