Verstegen lanceert eetbare vullingen voor 3D-foodprinter

11 januari 2018

Verstegen Spices & Sauces lanceerde eetbare vullingen voor de 3D-foodprinter tijdens de Horecava. Dit gebeurt in samenwerking met ByFlow, producent van de foodprinter Focus. Op de Horecava krijgen bezoekers de mogelijkheid om de 3D-foodprinter zelf uit te proberen.

De eerste vulling bestaat uit bietenpuree, kardemon, piment en knoflook, een puree van knolselderij en macadamia of een gel van citroen, agar-agar en kervel. De smaken kwamen in samenwerking met Jan Smink van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle tot stand. Smink is ambassadeur van ByFlow.

De cartridges komen eind februari/begin maart op de markt. Klanten kunnen kiezen uit ongeveer 20 verschillende vaste ontwerpen. Het is ook mogelijk om een eigen ontwerp samen te stellen.

Een 3D-foodprinter kan binnen 2 tot 10 minuten het gewenste gerecht of decoratie printen. Ook kan de printer vormen ontwerpen die niet met de hand te maken zijn. Momenteel maken vooral restaurants, cateraars, patissiers en de medische zorg gebruik van de 3D-printer. Jeroen van der Graaf, creatief directeur bij Verstegen Spices & Sauces, verwacht dat binnen nu en één jaar ook particulieren 3D-foodprinters gaan gebruiken.

Dit artikel verscheen eerder op: Vismagazine

Altijd op de hoogte blijven?