Nieuws

Vion opent grootste rundvleesbedrijf in Duitsland

Vion

Vion Food Group opent op 8 oktober het grootste rundvleesbedrijf van het concern in Waldkraiburg, Duitsland. In 2016 startte de verbouwing van meer dan 20 miljoen euro van deze productielocatie. De capaciteit ligt nu op 5.000 dieren per week. Hiermee kan Vion de gestegen exportvraag bedienen. De locatie is een van meest moderne bedrijven in Europa en kreeg het dierbeschermingslabel ‘Für Mehr Tierschutz’ van de Duitse dierenbescherming.

Waldkraiburg

Waldkraiburg ligt in het hart van de veeteelt van het Beierse Simmentaler vlekvee. Daarom werd volgens Bernd Stange, Chief Operation Officer van de divisie Beef bij Vion, voor gekozen om juist deze locatie uit te breiden. In de bouw zijn de aanbevelingen van de wetenschapper Temple Grandin opgenomen. Bij aankomst worden de runderen naar een wachtruimte van 280 gebracht om uit te rusten. Via een gemeenschappelijke gang worden de dieren naar de verdovingsbox gebracht. Dit proces wordt door Vion bewaakt met camera’s.

Simmentaler vlekvee

90 procent van alle in Waldkraiburg aangeleverde dieren behoren tot het ras Simmentaler vlekvee. Hiervan komt 86 procent uit een straal van maximaal 200 kilometer. Dit betekent een transporttijd van maximaal 4 uur.  Het rundvlees van de productielocatie Waldkraiburg wordt grotendeels lokaal afgezet. Daarnaast worden de markten in Spanje, Frankrijk, Scandinavië, Noord-Amerika en Azië bediend.

Vion brengt het vlees van het Simmentaler vlekvee op de markt met de merken 100% Simmental Goldbeef en Simmental Pur. Onlangs kreeg het 100% Simmental Goldbeef de gouden medaille tijdens de World Steak Challenge in Londen. Dit rundvlees wordt verwerkt op de productielocatie in Waldkraiburg

Vion Food Group

De Vion Food Group is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion met 11.800 werknemers een omzet van € 5,1 miljard.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *