Young Butchers trainen bij SVO

25 januari 2018

Kevin van der Veen en Wessel Starink zijn volop in voorbereiding voor de International Young Butchers Competition eind februari in Parijs. Zo trainden ze voor publiek bij SVO in Houten met een wedstrijdopdracht: in één uur een vleesschotel bereiden met een lamsschouder. Het eindresultaat mag nog niet gepubliceerd worden, want de internationale concurrentie kijkt mee. Nederland scoort al jaren heel hoog bij de wedstrijd. En gezien de producten die in de trainingsruimte bij SVO lagen, is dat terecht.

Juweeltjes van vlees lagen op het plateau, een streling voor het oog. De kandidaten worden begeleid door een groot team van slagers, vakdocenten en ook hun werkgevers en familie begeleiden en steunen waar ze kunnen. De stress van de tijdsdruk was merkbaar en er moet nog wel wat bijgeschaafd worden, maar beide kandidaten werkten geconcentreerd en vol passie aan hun opdracht.

Het is hard werken voor de kandidaten. Ze besteden veel (vrije) tijd aan het trainen en oefenen voor de wedstrijd. En nu maar hopen dat in  Parijs dit harde weken beloond wordt met een mooie prestatie.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?