Nieuws

Zwitserland heeft op 28 februari in Parijs de landencompetitie gewonnen van de International Butchers’ Competition gewonnen. Ook won de Zwitser Markus Wuthrich het individuele klassement. De Nederlandse equipe scoorde twee tweede plaatsen. Wessel Starink werd tweede bij onderdeel 5, de bereiding van twee kant-en-klare gerechten. Kevin van der Veen kreeg de tweede plaats bij onderdeel 6, bereiding en presentatie van een hoofdgerecht.

Chef d’équipe Ron Kinkelaar van SVO zegt op de site van de KNS: “Het Nederlands team heeft zich voor de volle 100 procent ingespannen. Ze hebben goede resultaten laten zien. Helaas was het niet genoeg om landenkampioen te worden. Het hele traject is een leerschool en de wedstrijd is een goede manier om je kennis en vaardigheden van het slagersvak te verdiepen en te meten met jonge collega’s uit andere landen.”

De International Butchers’ competition is een internationale wedstrijd voor jonge slagers onder de 25 jaar. Eén van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC) organiseert deze jaarlijkse wedstrijd. Dit jaar vond de wedstrijd plaats op 27 en 28 februari in Parijs. Teams uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Nederland namen deel.

Het Nederlandse team bestond uit Wessel Starink en Kevin van der Veen. De jonge slagers volgen allebei de opleiding Bedrijfsleider vers starten op verschillende locaties van SVO. Daarnaast werkt Van der Veen bij Slagerij Nederhoed in Leek, Starink werkt bij Keurslager Boenders in Eibergen. Josja Haagsma van Slagerij Biesma in Opeinde was de reservekandidaat. Zij mag in 2019 aan de wedstrijd deelnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *