Aanmelden voor Arnhem Rookworststad

25 juli 2019

Slagers kunnen zich weer aanmelden voor Arnhem Rookworststad. Deze vakwedstrijd is de grootste nationale Gelderse Rookworstwedstrijd voor slagers en worstenmakers. De uiteindelijke winnaar krijgt de 'bronzen rookworst'. Vorig jaar was dit Slagerij Jan de Rooij uit Berkel en Rodenrijs.

De wedstrijd heeft 5 rubrieken. Dit zijn:

  • Rookworst fijn. Hiervoor moeten deelnemers minimaal 3 fijne rookworsten inzenden.
  • Rookworst grof. Hiervoor moeten deelnemers minimaal 3 grove rookworsten inzenden.
  • Rookworst speciaal: bijvoorbeeld rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, paardenvlees, kalkoen, kip of wild. Maar het mag ook een gecombineerd of een divers product zijn.
  • KNS Innovatie/Inspiratie: denk hierbij aan rookworst snacks, rookworst tortilla, rookworst salade, rookworst gerecht of gebraden/gegrilde rookworst
  • Lekkerste en magerste rookworst met maximaal 20% vet. Voor deze rubriek worden de 100-punten rookworsten uit de rubriek 'fijn' en 'grof' gebruikt.

Een jury onder leiding van Paul van Trigt keurt alle inzendingen op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie. Volgens de organisatie zijn de belangrijkste pijlers van Arnhem Rookworststad transparantie en onafhankelijkheid. Alle inzendingen krijgen van de organisatie een nummer. De juryleden weten niet welke slager welke worst heeft gemaakt. De jury krijgt pas tijdens de prijsuitreiking te horen welke slagers de winnende producten hebben gemaakt.

De deelnemers dienen donderdag 26 september hun rookworsten in te leveren bij Kookstudio Velperbroeck in Velp. De dag erna, op vrijdag 27 september worden de winnaars bekend gemaakt in het Van der Valk hotel in Duiven. Meer informatie staat op de website van Arnhem Rookworststad.

Altijd op de hoogte blijven?